Excursió: Santuari de Corbera – l’Estany – Tagast - Corbera

Nº : 2238.
Lloc activitat: Espinalbet - Rasets
Preu: 17 euros/persona (IVA inclòs)
Normalment respon en -24h
Barcelona

Descripció de l'activitat

Lloc de sortida al Santuari de Corbera, prenem la pista forestal que ens porta al coll de l’Oreller i l’Estany, passeig agradable i suau. Vora de la casa de l’estany surt un corriol entre boixedes i s’enfila en diagonal per dins el bosc (40 min.) arribem a uns prats de pastures amb vistes al bucòlic pla de l’Estany i el Pirineu de Girona, destacant el Puigmal.

Desprès d’una parada amb pica-pica, continuem remuntant pel bosc en direcció a la carena que ens fa de guia i arribem el punt més alt del recorregut, el Serrat de les Estelles. Si el dia és clar les vistes són espectaculars.

El descens al coll del Tonedor i seguidament al coll de Tagast és un camí poc transitat per excursionistes però si que ho és per la fauna autòctona, hi podem observar rastres de petjades i excrements, sobretot d’isards. Un cop al coll de Tagast ens trobem amb una cruilla de camins que ens permet triar el més convenient per les nostres cames... l’un baixa de dret a la font de Tagast i l’altre per una pendent més suau fins al Pla de la Cresta i des d’aquí podem triar d’arribar-nos a la font de Tagast o continuar fins a Corbera.

Uns estiraments, relaxació i dinar es farà a la font de Tagast o al Pla de la Cresta, depèn del lloc on triem de fer el descens.

Desprès d’una bona caminada i abans de dinar, per els qui estiguin interessats, la Pilar us convida a participar en un petit taller on podrem aprendre a relaxar-nos, fer-nos uns massatges i estiraments específics pels muscles amb mes tensió...


Cal portar

• Calçat idoni – bota lleugera de sola adherent amb dibuix molt marcat o sabatilles de muntanya amb característiques similars a les botes de mitja muntanya amb l’avantatge que són molt més còmodes i lleugeres però no ens protegeixen els turmells com les botes.
• Mitjons, que no siguin massa fins ni tampoc gaire gruixuts... és important que no facin arrugues (porteu-ne uns de recanvi a la motxilla)
• Jaqueta de folre polar i l’impermeable o jaqueta de goretex
• Gorra, ulleres de sol i protector solar
• Aigua (imprescindible)
• dinar

Ruta circular per mitja i alta muntanya amb boscos i prats alpins amb pendents esgraonades i miradors naturals amb espectaculars vistes a l’alt i baix Berguedà.

Referència: 2238
Activitat: Excursió: Santuari de Corbera – l’Estany – Tagast - Corbera
Preu: 17 euros/persona (IVA inclòs)
Durada: Temps aproximat 6’30 h. La durada d’aquest itinerari inclou els temps de descans, dinar i altres activitats
Dificultat: Mitjana. Per excursionistes amb una condició física mitjana
Inclou: Guia i assegurança
Lloc activitat: Espinalbet - Rasets
Provincia: Barcelona
Mapa de l'activitatRutes amb caiac
0