Activitats escolars – Educació Infantil i Educació Primària

Nº : 371.
s 371 (1 opinions)
Lloc activitat: Disposem de cases de colònies, albergs, espais naturals... per desenvolupar les activitats (Vallès Oriental, La Selva, Barcelonès,...). Ens desplacem a qualsevol lloc de la geografia catalana que el centre escolar ens proposi.
Preu: A partir de 7.5 euros/alumne
Normalment respon en -24h
Barcelona

Aprenem Fent `EDUCACIÓ VIVENCIAL`

Un model innovador, creatiu i responsable.
“Ajudem a créixer als infants i joves”

Si volem un món millor; més solidari, més sostenible, més just, més sà; hem d'educar als infants i joves a ser generosos, responsables, creatius, empàtics, amb esperit crític, amb sentit comú,... feliços.

El model fomenta 3 pilars essencials per l'educació: l'Educació Emocional, l'Educació en Valors i l'Educació Ambiental.

Les activitats les desenvolupem dins dels centres escolars o durant una sortida.
Ens desplacem a qualsevol indret de Catalunya
Màxim 3 classes/dia. A concretar activitats especials.
Disposem cases de colònies, albergs, espais naturals i públics per zona Vallès Oriental i el Barcelonès.
Espais habituals:
Masia Can Mateuet (Cànoves - Vallès Oriental) www.canmateuet.com
Parc Mediambiental de Gualba situat al Parc Natural del Montseny (Gualba - Vallès Oriental) www.parcdegualba.cat
Casa de colònies Mas Mogent- Maristes (Llinars del Vallès - Vallès Oriental) www.maristes.cat/mogent
Casa de colònies Can Clarens (Vallgorguina - Vallès Oriental) www.canclarens.cat
Parc Natural de Collserola - Zona Vallvidrera. Espai públic
Parc Joan Brossa (Barcelona). Espai públic
... O QUALSEVOL ESPAI ON ENS PROPOSEU!!

**Els espais privats disposen d’accés a autocars, lavabos i zona de joc lliure per després de dinar.

Equip d'educadors / animadors avalat amb més de 20 anys d'experiència.Les activitats que es desenvolupen als centres escolars, el centre podeu escollir l'horari.

Horari orientatiu per les sortides fora del centre escolar

10.15 h Trobada a l'espai escollit / benvinguda per part dels animadors / esmorzar

11.00 h Inici activitat

13.00 h aprox. Final activitat / comiat dels animadors

Dinar / temps lliure controlat a càrrec dels mestres

15.30 h aprox. Tornada al centre escolar / Fins un altre!!

Les activitats fomenten l’Educació Emocional, l’Educació en Valors i l’Educació Ambiental, utilitzant el lleure tradicional com a eix dinamitzador.

Hem dividit el Programa en 4 tipus d’activitats perquè trieu la que més s'adapti a les vostres necessitats / grup / centre escolar.

ACTIVITATS DE FACILITACIÓ I COHESIÓ DE GRUPS
ACTIVITATS D’EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL
ACTIVITATS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL
ACTIVITATS DE LLEURE TRADICIONAL

Preus

- Activitats a l'escola: 7,50 euros/alumne (Màxim 25 km de Cardedeu/Mínim 20 alumnes)

- Activitats al nostre recinte: 12 euros/alumne

**Pot haver activitats amb preu especial.

(IVA inclòs)

ACTIVITATS DE FACILITACIÓ I COHESIÓ DE GRUPS

Confiança, respecte, cooperació i unió

SOM EQUIP `REPTES`

L'animador/facilitador convida/motiva a la classe (a tots els alumnes) ha superar un seguit de reptes (proves lúdiques).

Per superar els reptes, cada alumne suma!!!. Els reptes els han de superar amb la col·laboració i cooperació de tots i totes!!! `Els alumnes contra l'animador`

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador / facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!

Destinataris: Educació Primària. Màxim 3 classes / diaNATURA I COHESIÓ DE GRUP

Us convidem / motivem per trobar la “clau” que obre el tresor amagat.

La trobareu??

Excursió / passejada per la natura ambientada on els alumnes hauran de superar un seguit de proves (jocs cooperatius i de descoberta de la natura) amb la finalitat de troba la “clau”.

L’activitat fomenta els valors i la cohesió de grup, i el coneixement i respecte vers la natura.

Destinataris: Educació Primària. Màxim 3 classes / diaCONCURS REPTES

Veniu a gaudir d’un concurs dinàmic i participatiu!

La classe es divideix en 3 equips, els quals hauran de competir de manera sana en diferents reptes (jocs/proves de diferents habilitats; orientació, enginy, música, destresa manual,...). La part competitiva queda en segon terme.

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador / facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!

Destinataris: Educació Primària. Màxim 3 classes / diaESPAI DE COHESIÓ - DINÀMIQUES I JOCS

Es desenvoluparan diferents dinàmiques i jocs que fomenten la coneixença i la cohesió. A cada dinàmica hi ha una reflexió i conclusió entre alumnes i facilitador.

Les dinàmiques fomenten: presentació i coneixença entre iguals, l' autoconeixement, l'empatia, el respecte, la tolerància, l'actitud positiva, el treball d'equip,..

Un facilitador es desplaça al centre i pot realitzar dos sessions matinals (9.05 h a 10.35 h i de 10.55 h a 12.25 h) i una sessió a la tarda (15.05 h a 16.25 h)

Destinataris: Cicle superior de Primària. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)RESPECTE I EMPATIA “Activitat especial per la prevenció del bullying escolar”

Entenem el respecte com l’acceptació que hi ha altres persones que són i poden pensar diferent a mi. Es la base fonamental per a una convivència justa i pacífica. Respecte a un mateix i als altres (tot comença per JO).

“Respectar l’altre és reconèixer-lo i acceptar-lo”

Entenem l’empatia com la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, comprendre els seus sentiments i les seves emocions.

Una persona empàtica se sent millor amb un mateix, es sensible i observadora amb les persones del seu entorn, li agrada escoltar, és comunicativa, tolerant, respectuosa, bondadosa, valora la diferència, té relacions interpersonals més sòlides i positives, té habilitats per resoldre els conflictes, no jutja, ... .

Si fomentem el respecte i l’empatia dins l’aula, col·laborem a que la mirada, l’actitud, la convivència i les relacions entre els alumnes siguin més sanes, millorant el clima de l’aula i adquirint més confiança i cohesió de grup. L’empatia ajuda a prevenir el Bullyng escolar.

L’empatia ajuda a “treure el millor de cadascú” (objectiu de l’educació).

L’empatia és un valor humà contra la violència, és la base de l’altruisme.

L’empatia ajuda als infants i joves a transitat per la vida.

Destinataris: Cicle Superior de Primària. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)HEM DE CONVIURE, TOTES I TOTS SOM UNA CLASSE!

“Activitat especial personalitzada i dissenyada a mida de cada centre”

Dins l’aula els alumnes no estan cohesionats? Falta respecte i empatia? Hi han conflictes? Hi ha grupets? No hi ha relacions sanes?

Activitat facilitadora de prevenció o d’intervenció directe per millorar una situació (comunicació agressiva, mala conducta, falta de respecte, poca cohesió, ...) que fa que l’harmonia de la classe estigui afectada, afectant a la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Aquesta activitat “personalitzada” es dissenya i es desenvolupa a mida tinguen en compte la realitat / observació del tutor/a del seu grup d’alumnes.

Com ho fem? Amb un primer contacte amb nosaltres, ens transmetreu la vostra inquietud vers el grup. A continuació el nostre equip dissenyarà i us farà arribar una proposta d’activitat/s que us ajudi a millorar la situació.

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Destinataris: Educació PrimàriaMESTRES I ALUMNES, AMB UNA MIRADA EMPÀTICA!

“Activitat especial per ajudar a la convivència entre alumnes i mestres”

Quina relació hi ha entre alumnes i mestres? Hi ha falta de respecte? Hi ha empatia?

Què sentiu i com us afecta? Què feu per que la situació sigui diferent?

Activitat facilitadora per millorar la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Inicialment us proposem una activitat totalment lúdica a la natura fora del centre escolar.

L’activitat vol crear un espai on comparteixin mestres (habituals amb el grup) i alumnes. Aquest espai volem que sigui “cuidat, reflexiu, de respecte, d’empatia... però que sigui una vivència lúdica i divertida”, amb la finalitat de millorar la relació/mirada entre alumnes i mestres, i entre mestres i alumnes.

A continuació de l’activitat us proposem finalitzar-la amb un refrigeri compartit, on cada alumne, mestre,... pot dur el que desitgi (patates, olives, galetes salades,...)

Nosaltres ficarem la beguda!! (refrescs i sucs).

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Destinataris: Cicle superior i mestres. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu). A concretar altres cicles educatius.ACTIVITATS D'EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL

Benestar emocional i habilitats de vida

Activitats d’Educació Socioemocional amb l’objectiu d’ajudar als alumnes a créixer d’una manera sana emocionalment. Ofereix eines essencials per transitar per la vida, amb la finalitat de millorar el benestar personal i social.

L’Educació Socioemocional és un procés educatiu continu, que té com a objectiu el desenvolupament de competències emocionals; habilitats personals i socials que necessitem per viure en harmonia i aquells valors personals socials que ens ajuden a créixer com a persones i conviure en societat; generositat, tolerància, respecte, justícia,... .

Les activitats tenen la finalitat de crear un espai on els alumnes puguin sentir, expressar i gestionar emocions i sentiments (acompanyament emocional) i prenguin consciència sobre la relació SENTO – PENSO – ACTUO.

La intel·ligència emocional és la base de l’Educació Emocional.

Segon els vostres interessos i necessitats, podem desenvolupar una activitat concreta o desenvolupar un programa més complert de manera contínua durant el curs escolar. Es dissenya la programació adaptada a cada grup/centre.

Dinàmiques i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Metodologia:

1er - Viure, sentir i experimentar.

2on - Parar, pensar i analitzar.

3er - Fem transferència a la vida quotidiana (quan i a on sentim)

4art – Reflexió final (com estic ara, què he après) i Feedback (vull compartir...).

5è - Valoració final de la sessió amb el grup participant.VIU I CREIX - Activitat d'introducció a l'Educació Emocional

És una activitat molt complerta!!

L’activitat vol crear un espai on esclatin emocions i sensacions!!!

Participació activa i vivencial en situacions, jocs i dinàmiques.

Conceptes: Qui sóc jo? Com em relaciono i com em comunico? Com resolc els conflictes, confiança i autoestima, actitud positiva,... .

L’activitat fomenta “Com hauria de ser una persona / infant amb intel·ligència emocional”???

Empàtica, capacitat per resoldre conflictes, saber comunicar-se (escolta activa, observar,...), no violenta, amb actitud positiva, amb capacitat per tolerar la frustració, amb autoestima, autònoma, amb capacitat de crear i construir climes saludables, amb consciència del “sento, penso, actuo”, amb la capacitat de regulació emocional (generar emocions positives, controlar les emocions negatives,...), ... amable (educat i generós), honesta (fer sempre el bé) i respectuosa (acceptar que les altres persones poder ser i pensar diferent a nosaltres).

L’activitat fomenta l’Educació Emocional, les habilitats i valors socials.

Destinataris: Educació Infantil (a partir de P4) i Educació Primària. Màxim 2 classe / dia (sistema rotatiu)Activitats per competències emocionals:

QUI SÓC JO? Autoconeixement i Consciència Emocional

Em reconec? Què sento? Perquè ho sento? Sóc conscient del que sento? Què significa el que sento?

Què penso? Què faig amb el que sento?

L’activitat vol crear un espai on esclatin emocions i sentiments.

Sentir i posar nom a l’emoció que sentim (Vocabulari emocional. Com és diu l’emoció que sento?)
Identificar i ser conscients de les emocions dels altres. Què senten els altres? Empatia?
Prendre consciència del propi estat emocional i dels altres. En quin clima emocional estem?
Comprendre el significat (avantatges i desavantatges) de cadascuna de les emocions.

Ser conscient de la relacióEMOCIÓ - PENSAMENT – COMPORTAMENT. Com l’estat emocional incideix en el comportament.

Tot ho farem jugant!!

Jocs lúdics, música, misteri, màgia,... .

Destinataris: Educació Infantil (a partir de P4) i Educació Primària. Màxim 2 classes/dia (sistema rotatiu)L’EMPATIA - Consciència Emocional

Entenem l’empatia com la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, comprendre els seus sentiments i les seves emocions.

Una persona empàtica se sent millor amb un mateix, es sensible i observadora amb les persones del seu entorn, li agrada escoltar, és comunicativa, tolerant, respectuosa, bondadosa, valora la diferència, té relacions interpersonals més sòlides i positives, té habilitats per resoldre els conflictes, no jutja, ... .

Si fomentem l’empatia dins l’aula, col·laborem a que la mirada, l’actitud, la convivència i les relacions entre els alumnes siguin més sanes, millorant el clima de l’aula i adquirint més confiança i cohesió de grup. L’empatia ajuda a prevenir el Bullyng escolar.

L’empatia ajuda a “treure el millor de cadascú” (objectiu de l’educació).

L’empatia és una competència de la Intel·ligència emocional.

L’empatia és un valor humà contra la violència, és la base de l’altruisme.

L’empatia ajuda als infants i joves a transitat per la vida.

Destinataris: De Cicle Inicial a Cicle Superior de Primària. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)JO SENTO, JO PENSO, JO FAIG – Regulació / Gestió Emocional

Activitat amb la finalitat que els alumnes millorin les respostes als diferents estats emocionals (l’enuig, la frustració, ...)

Aprendre a generar emocions positives i a regular les emocions negatives (reflexió, pensaments positius, relaxació, viure experiències positives, parar i observar,....).

Ser conscient de la relacióEMOCIÓ - PENSAMENT – COMPORTAMENT. Com l’estat emocional incideix en el comportament.

Participació activa i vivencial en situacions, jocs i dinàmiques.

Destinataris: Educació Infantil (a partir de P4) i Educació Primària. Màxim 2 classes/dia (sistema rotatiu)JO SÓC AIXÍ! - Autonomia emocional

Per confiar en nosaltres, per millorar l’autoestima, per tenir una actitud positiva, per auto motivar-nos, per prendre decisions amb responsabilitat i confiança,... .

Dinàmica: Convida al grup d’alumnes a superar un seguit de reptes (jocs lúdics).

Reptes per fomentar l’autoestima, confiança, automotivació, actitud positiva, responsabilitat individual i els valors personals.

Dinàmiques i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Educació Primària. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)COM EM RELACIONO? - Habilitats Emocionals

Habilitats socials bàsiques.

Activitats participatives que fomenten les relacions interpersonals.

Escoltar, proposar, acceptar, cooperar, crítica constructiva, expressar-se de manera adequada, ser assertiu, resoldre conflictes, tenir bones relacions,...

Dinàmiques i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Educació Primària. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

Educació i Sensibilització Ambiental

Ple contacte amb la natura!

Observar, experimentar i descobrir!ITINERARI DE BOSC PER DESCOBRIR LA NATURA

Parc Natural del Montseny o Parc Natural del Montnegre i El Corredor

Per conèixer, per explorar, per experimentar i per gaudir.

Descoberta de la natura amb jocs lúdics d’experimentació (lupes, binocles,...).

L’activitat fomenta els valors ambientals (coneixement, sensibilitat, respecte,...)

Continguts, ritme i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Tots els cicles educatius. Màxim 3 classes / dia.CUIDEM EL NOSTRE PLANETA

Passejada pel bosc (o parc públic) per fomentar valors ambientals.

A través de jocs lúdics ambientats, es crearà un espai per jugar i aprendre sobre temes ambientals; L'aigua, la contaminació, les deixalles, la natura i les persones.

Continguts, ritme i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Educació PrimàriaSOM JARDINERS - Taller de Jardineria

Activitat per conèixer el jardí i el seu manteniment.

Què farem?

. Conèixer les diferents plantes i arbres del jardí; aromàtiques, amb flor, que punxen,...

. Conèixer les eines bàsiques de la jardineria; carretó, magalles, pales, tisores, desbrossadora, guants, barret, regadores,... .

. Col·laborar en les tasques quotidianes; regar, plantar, recollir fulles, arrencar males herbes, construir camí,... .

Cada infant plantarà (planta remeiera o altres) i decorarà un text amb colors, el qual s'endurà com a record.

L'activitat finalitza gaudint de diversos jocs tradicionals.

Destinataris: Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària. Màxim 2 classes / dia


ACTIVITATS DE LLEURE TRADICIONAL

“Juga i aprèn” - Utilitzem el Joc com a eix dinamitzador per fomentar la cohesió de grup, valors de convivència i el respecte vers l’entorn natural.

A LA RECERCA DEL TRESOR

Activitat vivencial on la imaginació i la fantasia serà el fil conductor. Trobareu el tresor??

Abans haureu de superar un seguit de proves de diferents habilitats; punteria, rapidesa, creativitat,... (jocs lúdics ambientats).

L'activitat es pot desenvolupar durant una passejada pel bosc o en una esplanada (tipus gimcana amb jocs cooperatius).

Ambientació, tipus de jocs i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Tots els cicles educatius. Màxim 3 classes / dia.ANEM A JUGAR

Activitat vivencial per gaudir i aprendre a jugar.

Jocs amb colors, amb música, de saltar, amb pilotes, amb mocadors,..

Què farem? Simplement jugar!!!; esperar i tenir paciència, organitzar-se, cooperar, compartir, no fer trampes, saber guanyar i perdre, muntar i recollir, enfadar-se, riure, passar-ho bé,... saber jugar!!!.

A l'estiu podem desenvolupar jocs d'aigua.

Tipus de jocs, ritme i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Destinataris: Educació Infantil i Educació PrimàriaJOCS COOPERATIUS

Jugar, jugar i jugar als jocs de tota la vida!! Però de manera reflexiva!!

L'activitat fomenta els valors de grup; cooperació, respecte, tolerància, comunicació, treball d'equip, resolució de conflictes, diàleg,... .

A mida que juguem, aprofitem per crear un moment de reflexió i analitzar els valors i habilitats que fomenten els diferents jocs cooperatius.

L’activitat crea consciència del valor de la cooperació (entre tots i totes) per assolir objectius comuns.

Destinataris: Educació Infantil i Educació PrimàriaGIMCANA RURAL – Jocs tradicionals i de cucanya

Per equips, haureu de competir “de manera sana” en diferents proves puntuables; punteria, relleus, enginy, observació, música,...

L’activitat fomenta el treball d’equip, la cooperació, el saber jugar, el guanyar i perdre, ... .

A l'estiu podem desenvolupar alguna prova d'aigua.

Adaptem les proves als diferents cicles educatius.

Destinataris: Educació Primària. Màxim 3 classes / diaREPTES

Esteu preparats per superar un seguit de reptes?? De fàcils i de difícils!

Per equips, haureu de superar un seguit de reptes de velocitat, enginy, orientació, creativitat,...

Quin equip guanyarà???

L'activitat fomenta el treball d'equip i la cohesió de grup.

Variants: Depenen l’edat, aquesta activitat es pot desenvolupar per equips (competició sana equip contra equip) o tota la classe és un sol equip i entre tots i totes han de cooperar per aconseguir superar els reptes.

Destinataris: Cicle Superior de Primària. Màxim 3 classes / diaJOC D’ORIENTACIÓ

En petits equips i amb l'ajuda d'un mapa/croquis i brúixola haureu de localitzar i superar un seguit de proves (d'enginy, habilitat manual, de cooperació, de resolució de conflictes,...) situades i amagades pels entorns delimitats.

Orientació nivell bàsic.

L'activitat fomenta el treball d'equip, la cohesió de grup i el coneixement i respecte vers l’entorn.

Destinataris: Cicle Superior. Màxim 3 classes / dia

**Aquest activitat es pot desenvolupar a Cicle Inicial i Mitjà, però cal la col·laboració directa dels mestres (han d’acompanyar als alumnes - per equips - durant el joc).Som un equip obert i creatiu. Dissenyem activitats a mida. CONSULTEU-NOS!
Gimcama: La lluita dels temps - Per a grups Nº 846

Treiem de la proposta El refrigeri. Cal treure tot text i preus que mencioni RefrigeriActivitats de Educació Sencundària i Batxillerat Nº372
Adjuntem text de les les noves activitats

Aprenem Fent `EDUCACIÓ VIVENCIAL`

Un model innovador, creatiu i responsable.
“Ajudem a créixer als infants i joves”

Si volem un món millor; més solidari, més sostenible, més just, més sà; hem d'educar als infants i joves a ser generosos, responsables, creatius, empàtics, amb esperit crític, amb sentit comú,... feliços.

El model fomenta 3 pilars essencials per l'educació: l'Educació Emocional, l'Educació en Valors i l'Educació Ambiental.

Les activitats les desenvolupem dins dels centres escolars o durant una sortida.
Ens desplacem a qualsevol indret de Catalunya
Màxim 3 classes/dia. A concretar activitats especials.
Disposem cases de colònies, albergs, espais naturals i públics per zona Vallès Oriental i el Barcelonès.
Espais habituals:
Masia Can Mateuet (Cànoves - Vallès Oriental) www.canmateuet.com
Parc Mediambiental de Gualba situat al Parc Natural del Montseny (Gualba - Vallès Oriental) www.parcdegualba.cat
Casa de colònies Mas Mogent- Maristes (Llinars del Vallès - Vallès Oriental) www.maristes.cat/mogent
Casa de colònies Can Clarens (Vallgorguina - Vallès Oriental) www.canclarens.cat
Parc Natural de Collserola - Zona Vallvidrera. Espai públic
Parc Joan Brossa (Barcelona). Espai públic
... O QUALSEVOL ESPAI ON ENS PROPOSEU!!

**Els espais privats disposen d’accés a autocars, lavabos i zona de joc lliure per després de dinar.

Equip d'educadors / animadors avalat amb més de 20 anys d'experiència.Les activitats que es desenvolupen als centres escolars, el centre podeu escollir l'horari.

Horari orientatiu per les sortides fora del centre escolar

10.15 h Trobada a l'espai escollit / benvinguda per part dels animadors / esmorzar

11.00 h Inici activitat

13.00 h aprox. Final activitat / comiat dels animadors

Dinar / temps lliure controlat a càrrec dels mestres

15.30 h aprox. Tornada al centre escolar / Fins un altre!!

Les activitats fomenten l’Educació Emocional, l’Educació en Valors i l’Educació Ambiental, utilitzant el lleure tradicional com a eix dinamitzador.

Hem dividit el Programa en 4 tipus d’activitats perquè trieu la que més s'adapti a les vostres necessitats / grup / centre escolar.

ACTIVITATS DE FACILITACIÓ I COHESIÓ DE GRUPS
ACTIVITATS D’EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL
ACTIVITATS D’EDUCACIÓ AMBIENTAL
ACTIVITATS DE LLEURE TRADICIONAL


ACTIVITATS DE FACILITACIÓ I COHESIÓ DE GRUPS

Confiança, respecte, cooperació i unió

La finalitat és ajudar a millorar el clima i l’harmonia dins l’aula i el benestar emocional de l'alumne.

L'espai fomenta les habilitats socials.

L'espai millora les relacions interpersonals, la cooperació i la comunicació.

L'espai genera confiança, respecte i actitud positiva.

Us proposem diferents activitats a escollir la qual considereu que més s'adapta al grup i als objectius de classe/tutoria.

L'activitat s'adaptarà in situ a cada grup /classe, ja que cada grup la viurà d'una manera diferent. L'activitat millora la cohesió de grup de la classe!!!

CONCURS REPTES

Veniu a gaudir d’un concurs dinàmic i participatiu!

La classe es divideix en 3 equips, els quals hauran de competir de manera sana en diferents reptes (jocs/proves de diferents habilitats, orientació, enginy, música, destresa manual,...). La part competitiva queda en segon terme.

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador/facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!SOM EQUIP `REPTES`

L'animador/facilitador convida/motiva a la classe (a tots els alumnes) ha superar un seguit de reptes (proves lúdiques).

Per superar els reptes, cada alumne suma!!!. Els reptes els han de superar amb la col·laboració i cooperació de tots i totes!!! `Els alumnes contra l'animador`

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador / facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!ESPAI DE COHESIÓ - DINÀMIQUES I JOCS

Es desenvoluparan diferents dinàmiques i jocs que fomenten la coneixença i la cohesió. A cada dinàmica hi ha una reflexió i conclusió entre alumnes i facilitador.

Les dinàmiques fomenten: presentació i coneixença entre iguals, l' autoconeixement, l'empatia, el respecte, la tolerància, l'actitud positiva, el treball d'equip,..

Aquesta activitat és més reflexiva i tranquil·la si es realitza al centre escolar en un espai interior (aula,...).RESPECTE I EMPATIA “Activitat especial per la prevenció del bullying escolar”

Entenem el respecte com l’acceptació que hi ha altres persones que són i poden pensar diferent a mi. Es la base fonamental per a una convivència justa i pacífica. Respecte a un mateix i als altres (tot comença per JO).

“Respectar l’altre és reconèixer-lo i acceptar-lo”

Entenem l’empatia com la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, comprendre els seus sentiments i les seves emocions.

Una persona empàtica se sent millor amb un mateix, es sensible i observadora amb les persones del seu entorn, li agrada escoltar, és comunicativa, tolerant, respectuosa, bondadosa, valora la diferència, té relacions interpersonals més sòlides i positives, té habilitats per resoldre els conflictes, no jutja, ... .

Si fomentem el respecte i l’empatia dins l’aula, col·laborem a que la mirada, l’actitud, la convivència i les relacions entre els alumnes siguin més sanes, millorant el clima de l’aula i adquirint més confiança i cohesió de grup. L’empatia ajuda a prevenir el Bullyng escolar.

L’empatia ajuda a “treure el millor de cadascú” (objectiu de l’educació).

L’empatia és un valor humà contra la violència, és la base de l’altruisme.

L’empatia ajuda als infants i joves a transitat per la vida.HEM DE CONVIURE, TOTES I TOTS SOM UNA CLASSE!

“Activitat especial personalitzada i dissenyada a mida de cada centre”

Dins l’aula els alumnes no estan cohesionats? Falta respecte i empatia? Hi han conflictes? Hi ha grupets? No hi ha relacions sanes?

Activitat facilitadora de prevenció o d’intervenció directe per millorar una situació (comunicació agressiva, mala conducta, falta de respecte, poca cohesió, ...) que fa que la harmonia de la classe estigui afectada, afectant a la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Aquesta activitat “personalitzada” es dissenya i es desenvolupa a mida tinguen en compte la realitat / observació del tutor/a del seu grup d’alumnes.

Com ho fem? Amb un primer contacte amb nosaltres, ens transmetreu la vostra inquietud vers el grup. A continuació el nostre equip dissenyarà i us farà arribar una proposta d’activitat/s que us ajudi a millorar la situació.

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Destinataris: ESO i Batxillerat. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)MESTRES I ALUMNES, AMB UNA MIRADA EMPÀTICA!

“Activitat especial per ajudar a la convivència entre alumnes i mestres”

Quina relació hi ha entre alumnes i mestres? Hi ha falta de respecte? Hi ha empatia?

Què sentiu i com us afecta? Què feu per que la situació sigui diferent?

Activitat facilitadora per millorar la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Inicialment us proposem una activitat totalment lúdica a la natura fora del centre escolar.

L’activitat vol crear un espai on comparteixin mestres (habituals amb el grup) i alumnes. Aquest espai volem que sigui “cuidat, reflexiu, de respecte, d’empatia... però que sigui una vivència lúdica i divertida”, amb la finalitat de millorar la relació/mirada entre alumnes i mestres, i entre mestres i alumnes.

A continuació de l’activitat us proposem finalitzar-la amb un refrigeri compartit, on cada alumne, mestre,... pot dur el que desitgi (patates, olives, galetes salades,...) . Nosaltres ficarem la beguda!! (refrescos i sucs).

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Destinataris: ESO i Batxillerat i mestres. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)ACTIVITATS D'EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL

Benestar emocional i habilitats de vida

Activitats d’Educació Socioemocional amb l’objectiu d’ajudar als alumnes a créixer d’una manera sana emocionalment. Ofereix eines essencials per transitar per la vida, amb la finalitat de millorar el benestar personal i social.

L’Educació Socioemocional és un procés educatiu continu, que té com a objectiu el desenvolupament de competències emocionals; habilitats personals i socials, que necessitem per viure en harmonia i aquells valors personals socials, que ens ajuden a créixer com a persones i conviure en societat; generositat, tolerància, respecte, justícia,... .

Les activitats tenen la finalitat de crear un espai on els alumnes puguin sentir, expressar i gestionar emocions i sentiments (acompanyament emocional) i prenguin consciència sobre la relació SENTO – PENSO – ACTUO.

La intel·ligència emocional és la base de l’Educació Emocional.

Segons els vostres interessos i necessitats, podem desenvolupar una activitat concreta o desenvolupar un programa més complert de manera contínua durant el curs escolar. Es dissenya la programació adaptada a cada grup/centre.

Dinàmiques i metodologia adaptat al cicle educatiu.

Metodologia:

1er - Viure, sentir i experimentar.

2on - Parar, pensar i analitzar.

3er- Fem transferència a la vida quotidiana (quan i a on sentim)

4art - Reflexió final (com estic ara, què he après) i Feedback (vull compartir...).

5è - Valoració final de la sessió amb el grup participant.VIU I CREIX

Activitat d'introducció a l'Educació Emocional

És una activitat molt complerta!!

L’activitat vol crear un espai on esclatin emocions i sensacions!!!

Participació activa i vivencial en situacions, jocs i dinàmiques.

Conceptes: Qui sóc jo? Com em relaciono? Com em comunico? Com resolc els conflictes, confiança i autoestima, actitud positiva,... .

L’activitat fomenta “Com hauria de ser una persona / infant amb intel·ligència emocional”???

Empàtica, capacitat per resoldre conflictes, saber comunicar-se (escolta activa, observar,...), no violenta, amb actitud positiva, amb capacitat per tolerar la frustració, amb autoestima, autònoma, amb capacitat de crear i construir climes saludables, amb consciència del “sento, penso, actuo”, amb la capacitat de regulació emocional (generar emocions positives, controlar les emocions negatives,...), ... amable (educat i generós), honesta (fer sempre el bé) i respectuosa (acceptar que les altres persones poden ser i pensar diferent a nosaltres).

L’activitat fomenta l’Educació Emocional, les habilitats i valors socials.Activitats per competències emocionals:

CONCURS FOTOGRÀFIC `Expressar-se amb imatges` – Consciència Emocional

Activitat per a “observar-se a un/a mateix/a, escoltar-se, sentir les emocions, expressar-les, comunicar-se, compartir, cooperar,... per cohesionar el grup`.

Fomenta l’expressió de les emocions (consciència emocional), la confiança, l’empatia, el treball en equip, la comunicació, la presa de decisions, la resolució de conflictes,... i el valor de compartir un temps i un espai amb els companys i companyes!!

L'activitat dóna uns coneixements i tècniques bàsiques de fotografia, composició, autoretrat, llums i ombres, tonalitats,... .

Els alumnes viuen l’activitat de manera dinàmica i divertida! Fan ús del seu mòbil o càmera fotogràfica.

Metodologia: La classe es divideix en dos equips, els quals tenen l’objectiu d’aconseguir el màxim de punts per guanyar el concurs. La part competitiva passa a segon pla a mida que l’activitat va avançant. Record /detall final per a tots els alumnes.

Per aconseguir punts prèviament han de fer unes fotografies/imatges de diferents categories (que expressin emocions, valors, cooperació, amistat,...), les quals seran puntuades. Cada fotografia/imatge serà puntuada. Es valorarà la qualitat de la fotografia (enfoc, llums,...), el que transmet (emoció, sentiment, valor) i l’explicació /anàlisis per part dels alumnes.

Hauran de realitzar fotos individuals, per parelles,... en un temps limitat, on la comunicació, la pressa de decisions i la cooperació serà fonamental.

Cada alumne ha de dur la seva càmera digital o mòbil.QUI SÓC JO? Autoconeixement i Consciència Emocional

Em reconec? Què sento? Perquè ho sento? Sóc conscient del que sento? Què significa el que sento? Què penso? Què faig amb el que sento?

L’activitat vol crear un espai on esclatin emocions i sentiments.

Sentir i posar nom a l’emoció que sentim (Vocabulari emocional. Com és diu l’emoció que sento?)
Identificar i ser conscients de les emocions dels altres. Què senten els altres? Empatia?
Prendre consciència del propi estat emocional i dels altres. En quin clima emocional estem?
Comprendre el significat (avantatges i desavantatges) de cadascuna de les emocions.

Ser conscient de la relacióEMOCIÓ-PENSAMENT – COMPORTAMENT. Com l’estat emocional incideix en el comportament.

Ho farem jocs dinàmics!! Jocs lúdics, música, reptes,... .L’EMPATIA - Consciència Emocional

Entenem l’empatia com la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, comprendre els seus sentiments i les seves emocions.

Una persona empàtica se sent millor amb un mateix, es sensible i observadora amb les persones del seu entorn, li agrada escoltar, és comunicativa, tolerant, respectuosa, bondadosa, valora la diferència, té relacions interpersonals més sòlides i positives, té habilitats per resoldre els conflictes, no jutja, ... .

Si fomentem l’empatia dins l’aula, col·laborem a que la mirada, l’actitud, la convivència i les relacions entre els alumnes siguin més sanes, millorant el clima de l’aula i adquirint més confiança i cohesió de grup. L’empatia ajuda a prevenir el Bullyng escolar.

L’empatia ajuda a “treure el millor de cadascú” (objectiu de l’educació).

L’empatia és una competència de la Intel·ligència emocional.

L’empatia és un valor humà contra la violència, és la base de l’altruisme.

L’empatia ajuda als infants i joves a transitar per la vida.JO SENTO, JO PENSO, JO FAIG – Regulació / Gestió Emocional

Activitat amb la finalitat que els alumnes millorin les respostes als diferents estats emocionals (l’enuig, la frustració, ...)

Aprendre a generar emocions positives i a regular les emocions negatives (reflexió, pensaments positius, relaxació, viure experiències positives, parar i observar,....).

Ser conscient de la relacióEMOCIÓ - PENSAMENT – COMPORTAMENT. Com l’estat emocional incideix en el comportament.

Participació activa i vivencial en situacions, jocs i dinàmiques.JO SÓC AIXÍ! - Autonomia emocional

Per confiar en nosaltres, per millorar l’autoestima, per tenir una actitud positiva, per automotivar-nos, per prendre decisions amb responsabilitat i confiança,... .

Dinàmica: Convida al grup d’alumnes a superar un seguit de Reptes (jocs lúdics).

Reptes per fomentar l’autoestima, confiança, automotivació, actitud positiva, responsabilitat individual i els valors personals.COM EM RELACIONO? - Habilitats Emocionals

Habilitats socials bàsiques.

Activitats participatives que fomenten les relacions interpersonals.

Escoltar, proposar, acceptar, cooperar, crítica constructiva, expressar-se de manera adequada, ser assertiu, resoldre conflictes, tenir bones relacions, ,...AIXÍ VISC, AIXÍ VULL VIURE JO! - Competències per a la vida i el benestar

Activitats que ajuden a visualitzar i organitzar la “nostra vida”.

Marcar objectius assolibles, prendre decisions, saber buscar recursos per viure, ser una personal proactiva, generar experiències de benestar, saber organitzar-nos,... .ACTIVITATS D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

Educació i Sensibilització Ambiental

Ple contacte amb la natura!

Observar, experimentar i descobrir!

LA NATURA I TU “Descobrim el Montseny”

Parc Natural del Montseny

Passejada guiada per conèixer un petit indret del Montseny (fauna, flora, antics oficis, cultura de muntanya,...).

L’activitat fomenta els valors ambientals (coneixement, sensibilitat, respecte,...)

Durada: 2 hores aprox.

Espais: Parc Mediambiental de Gualba (Parc Natural del Montseny)ACTIVITATS DE LLEURE TRADICIONAL

“Juga i aprèn” - Utilitzem el Joc com a eix dinamitzador per fomentar la cohesió de grup, valors de convivència i el respecte vers l’entorn natural.

JOCS COOPERATIUS

Jugar, jugar i jugar als jocs de tota la vida!! Però de manera reflexiva!!

L'activitat fomenta els valors de grup; cooperació, respecte, tolerància, comunicació, treball d'equip, resolució de conflictes, diàleg,... .

A mida que juguem, aprofitem per crear un moment de reflexió i analitzar els valors i habilitats que fomenten els diferents jocs cooperatius.

L’activitat crea consciència del valor de la cooperació (entre tots i totes) per assolir objectius comuns.JOC D’ORIENTACIÓ

En petits equips i amb l'ajuda d'un mapa/croquis i brúixola, haureu de localitzar i superar un seguit de proves (d'enginy, habilitat manual, de cooperació, de resolució de conflictes,...) situades i amagades pels entorns delimitats.

Orientació nivell bàsic.

L'activitat fomenta el treball d'equip, la cohesió de grup i el coneixement i respecte vers l’entorn.GIMCANA FOTOGRAFICA

Activitat per `parar, observar, crear, compartir, cooperar,....`

L'activitat dóna uns coneixements i tècniques bàsiques de fotografia de natura i entorn; enfoc, mirada, llum,... .

En petits equips (3 - 4 alumnes) han de fotografiar un seguit de temes prefixats (paisatge, fauna, flora, emocions, abstracte,...) dins un espai i temps limitat.

Cada fotografia serà puntuada. Guanyarà l'equip que aconsegueixi més punts.

Fomenta el treball en equip, la comunicació, la toma de decisions i la resolució de conflictes.

Cada alumne ha de dur la seva càmera digital o mòbil.GIMCANA RURAL – Jocs tradicionals i de cucanya

Per equips, haureu de competir “de manera sana” en diferents proves puntuables; punteria, relleus, enginy, observació, música,...

L’activitat fomenta el treball d’equip, la cooperació, el saber jugar, el guanyar i perdre, ... .

A l'estiu podem desenvolupar alguna prova d'aigua.REPTES

Esteu preparats per superar un seguit de reptes?? De fàcils i de difícils!

Per equips, haureu de superar un seguit de reptes de velocitat, enginy, orientació, creativitat,...

Quin equip guanyarà???

L'activitat fomenta el treball d'equip i la cohesió de grup.

Som un equip obert i creatiu. Dissenyem activitats a mida. CONSULTEU-NOS!Preus

- Activitats a l'escola: 7,5 euros/alumne (Màxim 25 km de Cardedeu/Mínim 20 alumnes)

- Activitats al nostre recinte: 12 euros/alumne

(IVA inclòs)

Som un equip dedicat a l’Organització i Gestió d’Activitats de Lleure, d’Educació Ambiental i Vivencial. Ens avalen 20 anys d’experiència en el sector del lleure educatiu.

Referència: 371
Activitat: Activitats escolars – Educació Infantil i Educació Primària
Preu: A partir de 7.5 euros/alumne
Durada: Dues hores (matinals).
Dificultat: Baixa
Inclou: Gestió i realització de l´activitat programada a càrrec de l´equip de monitors.
Lloc activitat: Disposem de cases de colònies, albergs, espais naturals... per desenvolupar les activitats (Vallès Oriental, La Selva, Barcelonès,...). Ens desplacem a qualsevol lloc de la geografia catalana que el centre escolar ens proposi.
Provincia: Barcelona


Activitats escolars – Educació Infantil i Educació Primària
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 1 rating