En caiac per l'Ebre de Xerta a Tortosa

Nº : 758.
s 758 (8 opinions)
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Xerta i Tortosa
Preu: Veure taula de preus
Normalment respon en -24h
Tarragona

La ruta en caiac es caracteritza per la presència en el seu decurs d’un seguit de petites illes verges, totes molt frondoses i boniques, en mig de la tranquil•litat de les aigües de l’Ebre.

Naveguem camí de Tortosa, la que va ser fa uns segles, gràcies al riu; una de les ciutats més importants i pròsperes de Catalunya.

L'entrada a la ciutat baixant per l’Ebre, ens transporta en el temps, i ens permet somiar per uns moments, en aquella esplendorosa Tortosa del Renaixement.


Preus

De 2 a 9 persones
- Majors de 14 anys: 30 euros/persona
- De 8 a 13 anys: 25 euros/persona

Grup de 10 a 19 persones
- Majors de 14 anys: 20 euros/persona
- De 8 a 13 anys: 15 euros/persona

Grup de 20 a 29 persones
- Majors de 14 anys: 18 euros/persona
- De 8 a 13 anys: 15 euros/persona

- Grup superior a 29 persones: 15 euros/persona

- Menors de 7 anys acompanyats per un adult: 5 euros

(IVA inclòs)


Descripció

El punt inicial de trobada, és l’Embarcador de Xerta, des d’on començarem la ruta. L’hora, entre les 9.30 i les 10h. si ho fem al matí, o les 15.30 i les 16h. si ho fem per la tarda, ho concretem en el moment de contactar.

Abans d’entrar a l’aigua, donen una petita explicació teòric-pràctica i uns consells per als no iniciats i després, “tots al riu”.

Primerament, en una zona amb aigües molt tranquil•les i sense corrent, on es posa en pràctica la teoria, i on els que es posen damunt d’una piragua per primera vegada, aprenen fàcilment i amb rapidesa les maniobres més elementals i bàsiques.

Els nostres monitors/es us acompanyen i estan pendents del grup en tot moment. A la vegada, incideixen didàcticament en la tècnica correcta del piragüisme i navegació en riu. Us mostren els punts d’interès del recorregut, tant des del punt de vista històric, com paisatgístic. També fan fotos que després us enviem, de franc.
Si el grup es nombrós, també els acompanya un bot a motor, de suport.
Durant el descens, es sol fer una aturada per a descansar, estirar les cames, beure, menjar, fer fotos, prendre el bany, canviar d’embarcació, observar espècies, . . .

Quedareu meravellats amb els paisatges de les illes: L'Illa dels Masos, la Plana, les d'Audí, i la de Jesús, tocant a la Platja de la Xiquina. I us sorprendran les vistes de l’Ebre des de la piragua. Tot navegant tranquil•lament, i amb la companyia de guies experts.

Un cop a Tortosa, i després de l’activitat, us portem a Xerta a buscar els vostres vehicles i si voleu, us aconsellem uns bons restaurants on podeu recuperar les forces perdudes.


Indumentària

- Estiu: portar pantaló curt o banyador, samarreta m-curta i calçat que es pugui mullar. També tovallola i roba de recanvi (que es deixa en el cotxe per després).

- Hivern: (utilitzem piragües “tancades”, amb “tapabanyera”, on el piragüista no es mulla gens), pantaló llarg, samarreta m-llarga, impermeable i calçat que es pugui mullar (entrant o sortint del caiac). Si fa fred, també roba tèrmica, o neoprè si en fa molt.


Suggeriments

- Si no heu fet mai piragüisme, s’aprèn amb més facilitat amb una piragua “individual”. També pujant en una piragua “doble” amb una persona ja experta.

- Els nens o nenes, fins a 10 anys, han de pujar en una piragua “doble” amb un adult, i els menors de 8 anys, poden pujar en una “triple”, (al mig).

- Es molt important, portar protecció solar (crema protectora), gorra o barret, i depenent del dia, repel•lent d’insectes.

- També es aconsellable portar aigua o beguda i alguna cosa per menjar, (fem una aturada de descans, a meitat de la ruta).


Però sobre tot, no oblideu l’esperit d’aventura i l’entusiasme per la natura, imprescindible per a deixar-se portar per les “beniemocions” que us esperen i que, segurament, no us deixaran indiferents.

Els nostres guies, us porten per meravellosos paratges fluvials, amb una densa vegetació i gran abundància de vida salvatge. On hi regna el bernat, l’agró, el blauet i el martinet.

Referència: 758
Activitat: En caiac per l'Ebre de Xerta a Tortosa
Preu: Veure taula de preus
Durada: Unes 3 hores (Pot ser al matí, o a la tarda)
Dificultat: Baixa
Inclou: Material, Assegurança, Transport i acompanyament de monitor-guia titulat. Material: Piragua que pot ser: “individual” o “doble”. “Tancada” amb tapabanyera, o “sit on top”, si es estiu. Pala, Armilla salvavides, Bidó o bossa estanca. Fotos de l’activitat, de franc.
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Xerta i Tortosa
Provincia: Tarragona
Extres: A la tarda, per completar un dia “actiu”, ens podeu acompanyar a fer espeleologia (baixa dificultat), per 30 euros els majors de 14 anys i 25 euros fins a 13 anys.(IVA inclòs).
Nº legal: C-65


En caiac per l'Ebre de Xerta a Tortosa
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 8 rating