En caiac per l´Ebre de Benifallet a Xerta passant per l´Assut

Nº : 750.
s 750 (2 opinions)
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Benifallet i Xerta.
Preu: Veure taula de preus
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

Amb la màxima seguretat, acompanyats de monitors experts que us ensenyaran els llocs mes meravellosos de la ruta i us explicaran coses molt interessants.

El punt inicial de trobada, és l’Embarcador de Benifallet, des d’on començarem la ruta. L’hora, entre les 9.30h. i les 10h. depèn de la època de l’any.

Benifallet és un poblet molt tranquil i plàcid, que està a tocar al riu, envoltat de muntanyes.

Abans d’entrar a l’aigua, donen una petita explicació teòric-pràctica i uns consells per als no iniciats i després, “tots al riu”.

Primerament, en una zona amb aigües molt tranquil•les i sense corrent, on es posa en pràctica la teoria, i on els que es posen damunt d’una piragua per primera vegada, aprenen fàcilment i amb rapidesa les maniobres més elementals i bàsiques.

Els nostres monitors/es acompanyen i estan pendents del grup en tot moment. A la vegada, incideixen didàcticament en la tècnica correcta del piragüisme i navegació en riu. També mostren els punts d’interès del recorregut, tant des de el punt de vista històric, com paisatgístic.

Si el grup es nombrós, també els acompanya un bot a motor, de suport.

Durant el descens, es sol fer una aturada per a descansar, estirar les cames, beure, menjar, fer fotos, prendre un bany, canviar d´embarcació, observar espècies, etc.

Al començar, ja us portem per l’interior d’una preciosa illa. Després, per la desembocadura del riu Canaletes, on navegarem tocant la vegetació i on es pot apreciar encara més si cap la bellesa i plenitud del bosc de ribera.

Però el punt a destacar de la ruta, per la seva bellesa, peculiaritat e impressió que segurament ens provocarà, és el pas per la resclosa de l’Assut. Una impressionant “piscina”, que es buida quan som a dins, entre dues grans comportes, que a mode d’ascensor fluvial, i sense baixar de la piragua, ens permet salvar els quasi 7 metres de desnivell provocat per la “paret” al riu.

Avanç d’arribar, passem per davant de Tivenys un poble amb ceràmica ancestral i Fira de Tradició; amb joves que piquen fort al tambor quan hi ha festa.

Un cop a Xerta, i després de l’activitat, us portem a Benifallet a buscar els vostres vehicles o us aconsellem uns bons restaurants per podes recuperar les forces perdudes.


Preus

- Preu grups fins a 9 persones i fins a 13 anys: 20 euros/persona
- Preu grups fins a 9 persones i a partir de 14 anys: 25 euros/persona

- Preu grups superiors a 10 persones i fins a 13 anys: 15 euros/persona
- Preu grups superiors a 10 persones i a partir de 14 anys: 20 euros/persona

(IVA inclòs)


Indumentària

- Estiu: portar pantaló curt o banyador, camiseta m-curta i calçat que es pugui mullar. També tovallola i roba de recanvi (que es deixa en el cotxe per després).

- Hivern: (utilitzem piragües “tancades”, amb “tapabanyera”, on el piragüiste no es mulla gens), pantaló llarg, samarreta m-llarga, impermeable i calçat que es pugui mullar (entrant o sortint del caiac). Si fa fred, també roba tèrmica, o neoprè si en fa molt.


Suggeriments

- Si no heu fet mai piragüisme, s’aprèn amb més facilitat amb una piragua “individual”. També pujant en una piragua “doble” amb una persona ja experta.

- Els nens o nenes, fins a 10 anys, han de pujar en una piragua “doble” amb un adult, i els menors de 8 anys, poden pujar en una “triple”, (al mig).

- Es molt important, portar protecció solar (crema protectora), gorra o barret, i depenent del dia, repel•lent d’insectes.

- També es aconsellable portar aigua o beguda i alguna cosa per menjar, (fem una aturada de descans, a meitat de la ruta).

Però sobre tot, no oblideu l’esperit d’aventura i l’entusiasme per la natura, imprescindible per a deixar-se portar per les “beniemocions” que us esperen i que, segurament, no us deixaran indiferents.

Un dels trams més bonics de l’Ebre català. On gaudireu de la pau i la tranquil•litat de les aigües de l’Ebre, envoltats de natura i paisatges sorprenents.

Referència: 750
Activitat: En caiac per l´Ebre de Benifallet a Xerta passant per l´Assut
Preu: Veure taula de preus
Durada: Un dia
Dificultat: Baixa
Inclou: Material, Assegurança, Transport i acompanyament de monitor-guia titulat. Material: Piragua que pot ser: “individual” o “doble”. “Tancada” amb tapabanyera, o “sit on top”, si es estiu. Pala, Armilla salvavides, Bidó o bossa estanca. També us fem fotos de l’activitat, de franc.
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Benifallet i Xerta.
Provincia: Tarragona
Extres: A la tarda, per completar un dia “actiu”, ens podeu acompanyar a fer espeleologia (baixa dificultat), per 30 €. els majors de 14 anys i 25 €. fins a 13 anys.(IVA inclòs).
Nº legal: C-65

Opinions dels clients


Manuel 1 4o 750
Si, la recomiendo. Si hay niños pequeños que no reman, es mejor coger una canoa de 3 con 2 adultos que remen y un niño enmedio que no reme. Mejor que ir sólo un adulto y un niño que no reme... ya que te cansas más.
La experiencia de ir por un río y un paisaje magnífico, deslizándote por el agua.
Gemma 2 5o 750
És una activitat molt gratificant i interessant de fer si t´agrada el món del caiac, tambée s´ha de dir que és fàcil de fer, no te cap dificultat però és molt cansada. Per a mi ha sigut una experiència molt gratificant
El paissatge del que disfrutes mentre estàs remant és tranquil i relaxan, una experiència que recomano a tots i totes els que els hi agradi el món del caiacMapa de l'activitatEn caiac per l´Ebre de Benifallet a Xerta passant per l´Assut
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 2
rating
0