En caiac per l'Ebre de Benifallet a Xerta passant per l'Assut

Nº : 750.
s 750 (2 opinions)
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Benifallet i Xerta.
Preu: Veure taula de preus
Normalment respon en -24h
Tarragona

Amb la màxima seguretat, acompanyats de monitors experts que us ensenyaran els llocs mes meravellosos de la ruta i us explicaran coses molt interessants.

El punt inicial de trobada, és l’Embarcador de Benifallet, des d’on començarem la ruta. L’hora, entre les 9.30h. i les 10h. depèn de la època de l’any.

Benifallet és un poblet molt tranquil i plàcid, que està a tocar al riu, envoltat de muntanyes.

Abans d’entrar a l’aigua, donen una petita explicació teòric-pràctica i uns consells per als no iniciats i després, “tots al riu”.

Primerament, en una zona amb aigües molt tranquil•les i sense corrent, on es posa en pràctica la teoria, i on els que es posen damunt d’una piragua per primera vegada, aprenen fàcilment i amb rapidesa les maniobres més elementals i bàsiques.

Els nostres monitors/es acompanyen i estan pendents del grup en tot moment. A la vegada, incideixen didàcticament en la tècnica correcta del piragüisme i navegació en riu. També mostren els punts d’interès del recorregut, tant des de el punt de vista històric, com paisatgístic.

Si el grup es nombrós, també els acompanya un bot a motor, de suport.

Durant el descens, es sol fer una aturada per a descansar, estirar les cames, beure, menjar, fer fotos, prendre un bany, canviar d'embarcació, observar espècies, etc.

Al començar, ja us portem per l’interior d’una preciosa illa. Després, per la desembocadura del riu Canaletes, on navegarem tocant la vegetació i on es pot apreciar encara més si cap la bellesa i plenitud del bosc de ribera.

Però el punt a destacar de la ruta, per la seva bellesa, peculiaritat e impressió que segurament ens provocarà, és el pas per la resclosa de l’Assut. Una impressionant “piscina”, que es buida quan som a dins, entre dues grans comportes, que a mode d’ascensor fluvial, i sense baixar de la piragua, ens permet salvar els quasi 7 metres de desnivell provocat per la “paret” al riu.

Avanç d’arribar, passem per davant de Tivenys un poble amb ceràmica ancestral i Fira de Tradició; amb joves que piquen fort al tambor quan hi ha festa.

Un cop a Xerta, i després de l’activitat, us portem a Benifallet a buscar els vostres vehicles o us aconsellem uns bons restaurants per podes recuperar les forces perdudes.


Preus

- Preu grups fins a 9 persones i fins a 14 anys: 30 euros/persona
- Preu grups fins a 9 persones i a partir de 14 anys: 25 euros/persona

- Preu grups superiors a 10 persones i fins a 13 anys: 15 euros/persona
- Preu grups superiors a 10 persones i a partir de 14 anys: 20 euros/persona

(IVA inclòs)


Indumentària

- Estiu: portar pantaló curt o banyador, camiseta m-curta i calçat que es pugui mullar. També tovallola i roba de recanvi (que es deixa en el cotxe per després).

- Hivern: (utilitzem piragües “tancades”, amb “tapabanyera”, on el piragüiste no es mulla gens), pantaló llarg, samarreta m-llarga, impermeable i calçat que es pugui mullar (entrant o sortint del caiac). Si fa fred, també roba tèrmica, o neoprè si en fa molt.


Suggeriments

- Si no heu fet mai piragüisme, s’aprèn amb més facilitat amb una piragua “individual”. També pujant en una piragua “doble” amb una persona ja experta.

- Els nens o nenes, fins a 10 anys, han de pujar en una piragua “doble” amb un adult, i els menors de 8 anys, poden pujar en una “triple”, (al mig).

- Es molt important, portar protecció solar (crema protectora), gorra o barret, i depenent del dia, repel•lent d’insectes.

- També es aconsellable portar aigua o beguda i alguna cosa per menjar, (fem una aturada de descans, a meitat de la ruta).

Però sobre tot, no oblideu l’esperit d’aventura i l’entusiasme per la natura, imprescindible per a deixar-se portar per les “beniemocions” que us esperen i que, segurament, no us deixaran indiferents.

Un dels trams més bonics de l’Ebre català. On gaudireu de la pau i la tranquil•litat de les aigües de l’Ebre, envoltats de natura i paisatges sorprenents.

Referència: 750
Activitat: En caiac per l'Ebre de Benifallet a Xerta passant per l'Assut
Preu: Veure taula de preus
Durada: Un dia
Dificultat: Baixa
Inclou: Material, Assegurança, Transport i acompanyament de monitor-guia titulat. Material: Piragua que pot ser: “individual” o “doble”. “Tancada” amb tapabanyera, o “sit on top”, si es estiu. Pala, Armilla salvavides, Bidó o bossa estanca. També us fem fotos de l’activitat, de franc.
Lloc activitat: Riu Ebre, entre Benifallet i Xerta.
Provincia: Tarragona
Extres: A la tarda, per completar un dia “actiu”, ens podeu acompanyar a fer espeleologia (baixa dificultat), per 30 €. els majors de 14 anys i 25 €. fins a 13 anys.(IVA inclòs).
Nº legal: C-65


En caiac per l'Ebre de Benifallet a Xerta passant per l'Assut
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 2 rating