Ruta guiada d´un dia per observar aus

Nº : 3514.
Lloc activitat: A escollir entre Osona, Pirineus, Aiguamolls de l’Empordà i Cap de Creus
Preu: 80 euros/persona (IVA incluido)
Normalment respon en -24h
Girona

Descripció de l'activitat

Opció 1

Osona (cingles del Collsacabara, Plana de Vic o Riu Ter)

Dins d’Osona podem fer una sortida als cingles de l’Avenc (Tavertet), a on podrem observar ocells com el falcó pelegrí (Falco peregrinus), el voltor comú (Gypps fulvus), la gralla de bec vermell (Pyrrhocarax pyrrhocorax) i el sit negre (Emberiza cia). A l’hivern, amb una mica de sort, es pot veure l’escàs pela-roques (Tichodroma muraria).

Una altre opció és fer un volt per la Plana de Vic visitant zones de conreu, rouredes i pinedes. Aquí observarem la cogullada vulgar (Galerida cristata), la mallerenga emplomallada (Lophophanes cristatus), l’abellarol (Merops apiaster), el mussol comú (Athene noctua), l’àguila marcenca(Circaetus gallicus) i l’aufrany (Neophron percnopterus).

Finalment també és pot fer una sortida pel Riu Ter. Al Ter visitarem una colònia d’ardeids on podrem observar la cria del bernat pescaire (Ardea cinerea), delmartinet blanc (Egretta garzetta), del martinet de nit (Nycticorax nycticorax), de l’esplugabous (Bubulcus ibis) i pels voltants hi són comuns el blauet(Alcedo atthis), la xivita (Tringa ochropus) i la cuereta torrentera (Motacilla cinerea).


Opció 2

Pirineus (introducció als ocells pirinencs)

Es farà una sortida pels voltants del poble d’Ogassa, al Pirineu Oriental. Passejarem per prats de pastura de muntanya, boscos humits i cingleres amb l’objectiu de veure-hi el trencalòs (Gypaetus barbatus), la merla roquera (Monticola saxatilis), el còlit gris (Oenanthe oenanthe), la verderola (Emberiza citrinella) i l’escorxador (Lanius collurio).


Opció 3

Aiguamolls de l´Empordà (visita al Parc Natural)

Recorregut pels principals punts d’observació d’aus del Parc Natural (llacunes, zones d’aiguamoll i la platja). Veurem la cigonya blanca (Ciconia ciconia), elflamenc (Phoenicopterus ruber), el martinet ros (Ardeola ralloides), el martinet menut (Ixobrychus minutus), el teixidor (Remiz pendulinus), el becut(Numenius arquata), el tètol cuanegre (Limosa limosa) i en època de pas es poden veure limícoles escassos com el territ pectoral (Calidris melanotos) o el territ de Temminck (Calidris temminckii).


Opció 4

Cap de Creus (visita al Parc Natural)

Visita a la península del Cap de Creus, a l’extrem nord de la Costa Brava. Al matí farem una excursió per l’interior de la península, observant ocells de matollar i de zones rocoses com la cogullada fosca (Galerida teklae), el tallarol trencamates (Sylvia conspicillata), l’hortolà (Emberiza hortulana), el còlit ros(Oenanthe hispanica) i amb una mica de sort la merla roquera (Monticola saxatilis). A la tarda es visitaran els pobles de la costa per observar el falciot pàl•lid (Apus pallidus), l’oreneta cuarogenca (Cecropis daurica) i algun ocell marí com la baldriga balear (Puffinus mauretanicus) i la baldriga cendrosa(Calonectris diomedea). A darrera hora es pujarà a un lloc amb vistes panoràmiques des d’on és fàcil observar la merla blava (Monticola solitarius), l’àguila cuabarrada (Hieraaetus fasciatus) i el tallarol emmascarat (Sylvia hortensis).


Acceptem reserves de mínim tres persones i màxim 4.

Proposem quatre opcions a escollir per fer un dia d´observació d´aus en territori Català.

Referència: 3514
Activitat: Ruta guiada d´un dia per observar aus
Preu: 80 euros/persona (IVA incluido)
Durada: 8 hores
Dificultat: Baixa
Inclou: Guia de natura-ornitoleg, llibret llista d’aus, transport amb vehicle amb aire acondicionat i assegurança. NO INCLOU: material d’ús particular com ara els prismàtics i àpats.
Lloc activitat: A escollir entre Osona, Pirineus, Aiguamolls de l’Empordà i Cap de Creus
Provincia: Girona
Mapa de l'activitat0