Caminada pels cingles de Tivissa - Excursió guiada

Nº : 696.
Lloc activitat: Sortim des de Tivissa.
Preu: 10 euros/persona - Mínim 8 persones o pagar preu equivalent (IVA incl)
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

La caminada comença pujant per un corriol que ens situa de seguida a l’obaga. Podem contemplar restes de masos abandonats fa temps, però on encara podem deduir la forma de vida de fa uns anys al camp.

El camí ens duu a una pista que de manera molt lleugera va ascendint sempre a l’obaga, de manera que podrem gaudir de la frondosa vegetació arbustiva de la zona on moltes espècies d’ocells hi fan vida. L’agradable passeig ens porta a la zona de Fontanilles molt propera ja al cingle i on agafem un corriol que entra dins la frondosa zona dels Borjos.

Farem l’aturada per esmorzar a la Cova de la Gralla. Un espectacular indret que durant molt temps ha servit d’aixopluc a pastors i pagesos.

Des d’aquí, ja a tocar del cingle pujarem dalt de la Serra pel Pujador de Blaiet per un tram molt curtet equipat amb grapes i cable molt fàcil.

La resta de camí és gaudir de les panoràmiques de la Serra de Llaberia, de la Vall de l’Ebre o del sud del Priorat que ens ofereix la zona de Pinangleres. No patiu si trobem cabres soltes pel camí: és un dels seus llocs de pastura.

Arribats a la Roca de Cabells, i aprofitant que potser sigui aquest el lloc amb la millor panoràmica farem l’aturadeta per a dinar.

Una mica més endavant baixem un camí ben estret que torna a l’obaga de la muntanya, però per a dur-nos al punt on acaba la coneguda via ferrada del Barranc de la Foig. Des d’allà emprenem la baixada amb el poblet de Tivissa al fons, fins al nostre vehicle per un camí molt agradable, que el farem en poc més de 45 min.


Equipament

- AIGUA: Una ampolla individual.
- De peces de roba es pot dur una samarreta, forro polar i jaqueta o impermeable. Cal estar a l’aguait amb la previsió meteorològica i ser conseqüents.
- Esmorzar i dinar.
- Calçat amb la sola en bon estat.


Nivell

- Dificultat tècnica: baixa
- Dificultat física: baixa.
- Durada: Unes 4h 30’ hores comptant totes les aturades.

Sortim des de la mateixa població riberenca de Tivissa, potser una de les més maques de la comarca ja que el nucli de població queda arrecerat sota els cingles d’aquesta serra.

Referència: 696
Activitat: Caminada pels cingles de Tivissa - Excursió guiada
Preu: 10 euros/persona - Mínim 8 persones o pagar preu equivalent (IVA incl)
Durada: 4,5 hores aprox.
Dificultat: Baixa
Inclou: Monitors-guies titulats en tot el recorregut, Mapa, Assegurança d’accidents.
Lloc activitat: Sortim des de Tivissa.
Provincia: Tarragona
Extres: Esmorzar i dinar, Aigua.
Nº legal: c-66 / TA-HU-133
Mapa de l'activitatRutes amb caiac
0