De Garcia a Benissanet en canoa o caiac

Nº : 690.
s 690 (3 opinions)
Lloc activitat: Ribera d´Ebre
Preu: Veure descripció activitat
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

Com la majoria de rutes que us solem proposar, aquesta és a favor de corrent i el riu ens evita molt l´esforç de remar. T´oferim una molt recomanable ruta per l’Ebre.

Sortim de la població de Garcia, de la seva pintoresca zona d’esbarjo i el primer punt a passar serà passar sota el pont del ferrocarril. Just allà hi ha una illa de formació recent, però que ja ens donarà una idea del bosc de ribera que ens anirem trobant en el nostre recorregut.

Fins arribar a Móra, hi ha uns 45 minuts, però el paratge ens tindrà tan captivats que ens passarà volant. Pararem a Móra la Nova a fer un mos o qui vulgui fer un tomb més turístic pel poble, podem fer l’aturada a Móra d’Ebre.

Allà, als peus del castell, construït pels àrabs al s.XII. comentarem les sensacions que hem tingut en travessar la Illa del Subarreig.

Passem per sota dels 2 ponts que separen la Móra històrica: Móra d’Ebre de Móra la Nova. El pont vell fou bombardejat en la cruenta batalla de l’Ebre i reconstruït temps després. Com sabeu, us trobeu en una terra on la Guerra Civil es va acarnissar amb la gent d’aquests pobles...

Cal no passar-se de llarg l’entrada a l’espectacular illa del Galatxo. No sembla que siguem a Catalunya!! Depenent de l’hora i l’època de l’any, podrem veure diversos grans ocells i ànecs ben propers. Fins i tot, alguna carpa ens saltarà a la vora ja que en tot moment es veu el fons del riu.

Aquesta ruta té una durada total d’unes 2 a 3 hores, depenent de l’estat del riu, de les nostres aturades i del ritme en general.

Veurem la badia de dins la illa i quan entrem un altre cop al riu, veurem la diferència del corrent. Just davant, a una de les platges naturals de Móra d’Ebre farem una altra aturada on hi podem fer fotos o simplement estirar les cames o banyar-nos-hi.

Més endavant d’on som, potser veiem com pasturen les ovelles, ja que és un lloc ideal. De fet, és la desembocadura del riu Sec, que com el nom indica.... no ens hi podrem pas banyar. Una mica més endavant està la illa de Xano, a la que només hi podrem entrar en comptades ocasions ja que cal que hi hagi una mica de cabal d’aigua. En qualsevol cas, està tota arbrada i fa molt goig des del riu.

Deixant-nos gronxar pel corrent que sol haver en aquest punt veiem el turó de la nostra esquerra. Dalt del Molló, hi ha el que fou el poblats ibèric més important de tota la ilercavònia. El Castellet de Banyoles. Hi vivien unes 5000 persones i es va destruir per ser poble enemic de Roma. Veiem que just a sota el riu forma una mena de península, que no és pas actual. De manera que es creu, que ja els ibers utilitzaven aquest punt com a port natural i en foren dels primers navegants. És un lloc privilegiat, viure dalt del turó i tenir les embarcacions al refugi dels corrents en aquesta península...

Més endavant passem per sota del gasoducte i de la illa (si hi ha poc cabal) que nosaltres hem vingut a anomenar illa de l’espígol, atès que a la primavera n’està plena i li dona un color característic. Tot i així no ens podem encantar massa ja que aquí cal parar cura en no posar-nos massa a la vora, ja que els arbres caiguts podrien desequilibrar-nos. En dies de bastant cabal, aconsellem sempre fer la ruta amb un guia experimentat.

Ja prop de Ginestar, passarem pel lloc on el riu és més estret en aquesta sortida d’avui. A la batalla de l’Ebre, es va aprofitar per fer passar per aquí tancs amb ponts de muntatge ràpid.

L’embarcador que veurem a l’esquerra és el de Ginestar, però davant per davant tenim, - amagat darrera una illa -, el de Benissanet. Aquí, els que vulgueu una emoció forta, provarem d’entrar amb el guia a aquesta illa per un pas de només un metre !! No val a badar.


Material a portar

- AIGUA: Una ampolla individual per a cadascú.
- Calçat que es pugui mullar . Si són xancles, que vagin lligades al peu.
- Roba de recanvi i tovallola.
- Crema solar, ulleres de sol i barret o gorra pel cap si és època de calor.
- Petit impermeable o roba d’abric si és època de fred o hi ha risc de pluja.


Preus

- Grups menors de 10 persones: 25 euros/persona
- Grups superiors a 10 persones: 20 euros/persona
- Grups superiors a 20 persones: 15 euros/persona

- Menors de 14 anys acompanyats: 5 euros de descompte (excepte grup gran)
- Menors de 8 anys: gratuït

En temporada baixa els grups hauran de ser superiors a 15 persones per obtenir el descompte per grup

(IVA inclòs)

Triar aquest tram, ens apropa a un Ebre meravellós, calmat i de veritat sorprenent. Després de travessar l’estretor del Pas de l’Ase, entra a la cubeta de Móra i s’eixampla formant les illes del Subarreig i del Galatxo: dos autèntics tresors que encara podem contemplar al nostre riu.

Referència: 690
Activitat: De Garcia a Benissanet en canoa o caiac
Preu: Veure descripció activitat
Durada: 2,5-3 hores
Dificultat: Baixa
Inclou: Piragua (individuals o dobles); pala i armilla de seguretat, Assegurança d’accidents, Transport d’anada al punt de partida, Activitat d’un matí o tarda.
Lloc activitat: Ribera d´Ebre
Provincia: Tarragona
Extres: Possibilitat de practicar el tir amb arc a la zona recreativa dels Xops o de fer un dinar de picnic per 9 euros. Si voleu completar el dia, a la tarda podeu iniciar-vos en les vies ferrades ben a prop d´aquí o fins i tot baixar un tram de l´Ebre en bicicleta
Nº legal: c-66 / TA-HU-133

Opinions dels clients


Cristina 1 5o 690
Gent molt propera. Molt maca la passejada per l%.u2019Ebre.
Vam fer de Vinebre a Mora. Molt divertit, em va encantar l’activitat en si mateixa.
Robert 2 5o 690
Totalment recomenable
El silenci, si vas seguint les propies corrents del riu, es rema molt millor.
Rocio 3 5o 690
Recomanem aquesta activitat a tothom que vullgui passar una estona divertida i gaudir del magnífic paisatge de les Terres de l´Ebre.
Els paisatges impressionants, va ser una ruta molt xula i l´Ebre és molt tranquil. Va ser una jornada molt divertida. Molt recomanable per a tot el món.Mapa de l'activitatDe Garcia a Benissanet en canoa o caiac
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 3
rating
0