La Reserva Natural de Sebes en canoa o caiac

Nº : 687.
Lloc activitat: Ribera d´Ebre
Preu: Preus detallats a la fitxa
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

Quedarem al municipi de Flix i el nostre equip us porta fins el punt de sortida.

Es pot triar entre sortir des del mateix poble o d’una mica més amunt just després de la presa on comença l’embassament de Riba-roja, que fou el que ara fa 40 anys va inundar els pobles de Faió i Mequinensa. La tria està en funció de la vostra forma física o la durada que vulgueu donar a aquesta travessa.

Just sortir ja començarem a sentir que fort se sent el silenci i gaudirem de la tranquil•litat de l’indret fins que en 1 hora aprox. arribarem a Riba-roja on esmorzarem a l’embarcador d’aquest petit poble, (si hem optat per sortir riu amunt).

Passarem sota del gran pont amb els caiacs. Aquest pont va substituir l’antic pas de barca.

Recorrerem el meandre del riu a la població i gaudirem de la fauna de la zona, bé siguin cigonyes, bernats pescaires o silurs saltant de l’aigua.

Anirem aproximant-nos als “illots”. Unes illes de l’Ebre de gran valor natural que marquen l’entrada al terme municipal de Flix i de la Reserva Natural de Sebes.
Com que les piragües tenen un compartiment estanc hi podem portar la màquina de fotos per assegurar-nos de mantenir aquest record....

Farem un parell d’aturades per a estirar les cames, menjar alguna cosa o fer alguna foto. El passeig per la riba esquerra, recorre tota la Reserva Natural de Sebes, a la que un cop acabat el passeig ja per l’hora de dinar ens podrem dirigir a fer una visita, bé sigui a les torres de guaita, a veure’n els cavalls o a visitar el Centre d’Interpretació del camí de Sirga.

Tot el recorregut dura entre 2.30 hores i 3 hores si sortim del poble, comptant les aturades. I si sortim de més amunt cal sumar-li uns 45 minuts.


Material a portar

- AIGUA: Una ampolla individual per a cadascú.
- Calçat que es pugui mullar . Si són xancles, que vagin lligades al peu.
- Roba de recanvi i tovallola.
- Crema solar, ulleres de sol i barret o gorra pel cap si és època de calor.
- Petit impermeable o roba d’abric si és època de fred o hi ha risc de pluja.


Preus

- Grup superior a 20 persones: 15 euros/persona
- Grup inferior a 10 persones: 25 euros/persona
- Grup superior a 10 persones: 20 euros/persona
- Menors de 14 anys: descompte de 5 euros (excepte grup gran)
- Menors de 8 anys: gratuït

En temporada baixa els grups hauran de ser superiors a 15 persones per obtenir el descompte per grup

(IVA inclòs)

Amb aquesta sortida coneixerem el nord de la Ribera d’Ebre. És una activitat molt senzilla perquè anem per l’embassament de Flix i no hi ha massa corrent d’aigua. Veurem de prop el bosc de ribera i els ocells de la Reserva Natural de Sebes, així com els dos illots de Mauricio i Queloi.

Referència: 687
Activitat: La Reserva Natural de Sebes en canoa o caiac
Preu: Preus detallats a la fitxa
Durada: 2,30 - 3 hores
Dificultat: Baixa
Inclou: Piragua (individuals o dobles); pala i armilla de seguretat, Assegurança d’accidents, Transport d’anada al punt de partida, Monitors-guies de piragua en tot el recorregut, Activitat d’un matí o tarda.
Lloc activitat: Ribera d´Ebre
Provincia: Tarragona
Extres: Possibilitat de practicar el tir amb arc a la zona recreativa dels Xops o de fer un dinar de picnic per 9 euros. Si voleu completar el dia, a la tarda podeu iniciar-vos en les vies ferrades ben a prop d´aquí o fins i tot baixar un tram de l´Ebre en bicicleta
Nº legal: c-66 / TA-HU-133
Mapa de l'activitatRutes amb caiac
0