El meandre de Flix en canoa o caiac

Nº : 686.
s 686 (2 opinions)
Lloc activitat: Meandre de Flix
Preu: Veure descripció activitat
Normalment respon en -24h
Tarragona

La construcció de l’embassament ha fet que el meandre de Flix tingui una situació privilegiada, ja que sol disposar d'un baix cabal i aigua tranquil.la, per a una major seguretat i gaudi en l'activitat recreativa.

Per a nosaltres que hi anirem en piragua és genial, ja que ens deixa un tram de menys de gairebé 5 km. amb aigua tranquil•la L'activitat que proposem és sense limitació de temps i fins i tot us podeu emportar el menjar i fer-lo en ruta. Un guia us explicarà tot allò necessari en seguretat, tècnica i a nivell turístic.
Hi ha diverses zones on ens podem banyar amb total seguretat, si veniu els mesos de calor.

La zona val molt la pena: El meandre és part de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebesa està situada aigües amunt de l’embassament i té un Museu del Camí de Sirga, diversos aguaits per a l’observació d’aus, un centre per a estades de natura, un poblat ibèric, i dos projectes emblemàtics de reintroducció de la cigonya blanca i de pastura amb cavalls de la Camarga.

El final oficial de la Batalla de l'Ebre va ser tot just aquí, quan es va fer volar el pont de ferro que van construir les tropes republicanes.

On cal fer-nos la foto, és la del Castell Nou des del riu, és una fortificació d’època carlina, construït durant la primera guerra i ampliat durant la tercera. Visita amb concertació prèvia.

Una antiga pedrera, situada vora la desembocadura del riu de la Cana, d’on es carregava la pedra en llaüts i que es va utilitzar, en part, per a la construcció de la catedral de Tortosa. Aquestes pedreres solien ser a la vora del riu, perquè era aquesta l’autèntica autopista de comunicació, abans no hi haguessin carreteres o ferrocarril.

L’assentament ibèric del Castellons, un poblat datat al segle IX aC., fou habitat fins època romana al Segle I dC: Una prova més de la importància estratègica d’aquest pronunciat meandre.

Passarem a la vora de la zona d’esbarjo dels xops, una zona lúdica on es pot observar un bosc de ribera esplèndid, on hi ha una important zona de pesca. En aquest punt és on es celebren les típiques curses de pontones o muletes on les poblacions de Móra i Flix rivalitzen cada any com si d’Oxford-Cambridge es tractés.

Des d’aquí ja es veu bé el clàssic pas de barca de Flix que juntament amb el de Miravet, són els dos únics que es conserven a l’Ebre amb el sistema tradicional d’una plataforma de fusta damunt de dos llaüts.

Finalment, acabat el recorregut a l’embarcador del club nàutic, podeu fer una visita a la població, visitar l’església de l’Assumpció, admirar el freixe centenari plantat al lloc on va arribar la gran riuada de l’Ebre de 1907, veure els porxos de la Plaça i el Carrer major, o potser comprar bon oli d’oliva, vi del sindicat o gaudir simplement de la reconeguda hospitalitat dels flixancos.

En aquest meandre, hi inicien la seva aventura els qui s’atreveixen amb el descens de “Flix al mar”, que és la gran travessa de l’Ebre sense embassaments de 3 a 5 dies de durada. Podeu consultar-nos


Observacions

- Hi ha l’opció de sortir del resort rural instal•lat a mig meandre i reduir la ruta i dedicar més temps, si es prefereix al salt des de les roques, al bany o als jocs.

- No hi ha limit de temps. (Podeu estar tot el matí o tota la tarda)


Material

- AIGUA: Una ampolla individual.
- Calçat que es pugui mullar. Si són xancles que vagin lligades al peu.
- Roba de recanvi i tovallola (només per si de cas). En una bossa qualsevol de plàstic.
- Crema solar, ulleres de sol i barret pel cap si és època de calor.
- Roba d’abric si és època de fred.


Preus

- Adults: 17 euros/persona. Consultar preus per grups
- Menors de 14 anys: 12 euros/persona
- Menors de 8 anys: 5 euros/persona

(IVA inclòs)

Descripció de l'activitat

El Meandre de Flix és un dels més espectaculars de l’Ebre, el riu fa un revolt molt pronunciat de manera que a la vila arribem a dir que tenim el riu de dalt i el riu de baix, a la part més estreta és on es situa la població , i que va tenir un paper molt destacat en totes les guerres per la seva situació estratègica i per la seva fama d’inexpugnable.

Referència: 686
Activitat: El meandre de Flix en canoa o caiac
Preu: Veure descripció activitat
Durada: sense limitació de temps
Dificultat: Baixa
Inclou: Piragua (individuals o dobles); pala i armilla de seguretat, Assegurança d’accidents, Transport de tornada al punt de partida.
Lloc activitat: Meandre de Flix
Provincia: Tarragona
Extres: Possibilitat de practicar el tir amb arc a la zona recreativa dels Xops o de fer un dinar de picnic per 9 euros. Si voleu completar el dia, a la tarda podeu iniciar-vos en les vies ferrades ben a prop d´aquí o fins i tot baixar un tram de l´Ebre en bicicleta
Nº legal: c-66 / TA-HU-133

Opinions dels clients


Mapa de l'activitat0
Publicar activitats Comiats A Sort