Descens de l´Ebre en Piragua - 4 dies

Nº : 480.
s 480 (6 opinions)
Lloc activitat: Des de Flix a la desembocadura de l´Ebre
Preu: 80 Euros/persona (IVA incl)
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

Aquesta activitat es pot fer en 3, 4 o 5 dies. Fins i tot es pot fer en 2 caps de setmana consecutius (2+2). El que aquí proposem es només una proposta d´etapes. Consulteu-nos per fer-vos-la a mida.

El preu de 80 euros equival a lloguer de material en 4 dies. De manera que si ho feu en 3 serien 60 euros i en 5 dies serien 100 euros.

El paquet inclou tot el lloguer del material (caiac de travessa amb compartiments doble o individual a escollir, armilla, pala, cubrebanyeres i bidó estanc) l´assessorament, el vehicle d´assistència i documentació en fitxes i mapa per a fer la ruta.

Hi ha l´opció de diferents serveis extres que potser podeu tenir en compte


Programa de viatge


Proposta dia 1

A Flix també s’hi pot arribar en tren. És on està la darrera presa del riu Ebre i per tant on comença l´"Ebre lliure" fins el mar Mediterrani. El punt de trobada serà a l’Hotel Vilar Riu de Baix de Flix. Allà, es dóna documentació del descens ben detallada; sessió inicial de formació i lliurament del material.

Un guia experimentat ve amb vosaltres el primer tram per donar-vos els consells més importants i ajudar-vos a superar l’assut d’Ascó, únic obstacle en la vostra aventura fins el mar.

Deixarem la Reserva Natural del Meandre de Flix i passarem les localitats d´Ascó, Vinebre i creuarem el Pas de l’Ase amb els seus imponents cingles de roca que només permet el pas del tren per arribar a Garcia. Proposem dinar aquí o a Móra d’Ebre i que el final d’aquest primer dia sigui a Miravet. La ruta entre aquestes dues poblacions és realment meravellosa: plena d’illes, natura i història.


Proposta dia 2

De Miravet a Tortosa.

Juntament amb el tram final d’ahir és el tram més maco, cal portar la càmera de fotos per a la bonica localitat de Miravet des del riu, l´Estret de Barrufemes i altres localitats històriques de la Batalla de l´Ebre a la Guerra Civil.

Pot ser que aquest sigui també el millor dia per la observació de fauna. Pins, oliveres, ametllers, també fruiters es deixen entreveure a través del frondós bosc de ribera.

És el dia que farem més quilòmetres, encara que també és on més notarem la corrent del riu i per tant, tampoc suposa tant esforç.

Pararem a descansar a Benifallet i prosseguirem creuant la resclosa de Xerta.

Espectacular construcció i una nova experiència que permet baixar-nos a mode d’ascensor sense sortir de l’embarcació i creuar així l’històric assut de Xerta.

Podem dinar a Xerta. Ens queda la ruta de les 5 illes per arribar a la capital de l’Ebre. Gran arribada a la mil•lenària Tortosa: sota els seus ponts i amb la catedral al fons.

Recomanable dedicar-hi el temps que ens sobri de la tarda per a una visita.


Proposta dia 3

De Tortosa a Deltebre.

El fet de que a partir de Tortosa, el riu s’hagi eixamplat fa que, tot i que el seu recorregut sigui de pocs quilòmetres, tardem una mica més ja que hi ha menys corrent, encara que segur que en aquest dia la nostra tècnica de paleig ja és millor.

El paisatge seguirà sent els camps de cultiu d’arbres fruiters i els vols rasos dels ocells pescadors que busquen menjar. El silenci seguirà sent el nostre company de viatge. Recomanable aturadeta a Amposta.

En aquesta etapa la immensitat del riu ens farà sentir molt petits amb el nostre caiac.
Recomanem dormir a Deltebre.


Proposta dia 4

I avui toca l’arribada al mar.

Podeu sortir abans de la sortida del sol i viure aquest moment des de l’aigua. Després d´un temps baixant per l´Ebre, arribar al Mediterrani i remar entre les onades serà tota una experiència.

El recorregut és curt justament per poder gaudir de l´encant del Parc Natural del Delta de l´Ebre.

Deixarem les piragües a la sorra i un monitor de Rogles us estarà esperant per dur-vos de tornada al vostre vehicle o a l’estació de tren.

Podeu fer un àpat de celebració a la urbanització Riumar de la desembocadura o a Flix si hi heu de tornar.Requeriments

• Nivell de condició física mitja.
• A partir de pes superior a 120 kg o estatura superior a 1’95, consulteu.
• A partir de 9 anys amb companyia d’un adult.
• Menors de 14 anys en caiacs dobles.
• No es precís una destresa especial per fer anar el caiac.
• Saber nedar
• Activitat a partir de 2 persones
* Fiança de 100 euros per a cada caiac, que es retorna al final de la ruta.


Equip personal general

Roba còmoda lleugera i confortable. Serà útil portar peces que puguin fer-se servir com capes, per anar utilitzant-les en funció de la temperatura del dia. Ex: samarreta, folre polar, impermeable.
• Calçat de recanvi.
• Dins de la piragua és aconsellable un calçat còmode de sola fina, que es pugui mullar.
• Barret o gorra, ulleres de sol.
• Farmaciola bàsica amb les medicines d´ us personal si es segueix algun tractament.
• Protecció solar.
• Repel•lent de mosquits.
• Telèfon mòbil dins una bossa estanca.


Opcions

- Servei de recollida al mar i transport de tornada: 90 euros/grup (si és a l´Urbanització Riumar). Més econòmic en altres punts.
- Gestió de reserves en allotjaments i restaurants: 20 euros/grup.
- Gestió de reserves per a custòdia nocturna de caiacs: 40 euros/grup en el cas de 3 nits
- Suport logístic en el pas de l´assut d´Ascó: 30 euros/grup
- Monitor de suport en el primer dia. Mig dia: 70 euros/grup. Dia sencer: 100 euros/grup
- Transport diari de maletes als vostres allotjaments. Consulteu.
- Dia extra de lloguer de material: 20 euros/persona.Començarem la nostra aventura al poble de Flix. Aquesta localitat és on s’hi troba la darrera presa de l’Ebre abans de la seva desembocadura al Mediterrani. És per això, que el punt de sortida és tan emblemàtic i que sigui des d’aquí des d’on ens disposarem a navegar pels últims 114 kilòmetres de l’”Ebre lliure”.

Referència: 480
Activitat: Descens de l´Ebre en Piragua - 4 dies
Preu: 80 Euros/persona (IVA incl)
Durada: 4 dies-3 nits
Dificultat: Mitja
Inclou: Lloguer de caiacs de 2 compartiments estancs per guardar menjar, telèfons, cameres de fotos, roba, etc..., armilla salvavides i pales asimètriques, trasllats de retorn des de Urb. Riumar (Delta) fins a Flix o Ascó, assessorament tècnic en tot moment, assegurances d´accidents, mapes de mà i informació variada.
Lloc activitat: Des de Flix a la desembocadura de l´Ebre
Provincia: Tarragona
Extres: Neoprè 10 euros, funda per cubrir el caiac 5 euros. No s´inclou desplaçament fina a Flix (Tarragona) ni menjars i allotjaments en el preu.
Nº legal: c-66 / TA-HU-133

Opinions dels clients


Andreu 1 4o 480
Es una actividad muy recomendable, el entorno es precioso, se recomienda hacer la travesía con tienda de campaña, el contacto con la naturaleza es total. Puedes dormir en muchos sitios de la ruta y en muchos casos a menos de dos metros del agua. Los entornos son brutales y los pueblos que vas pasando tienen su encanto. Es una zona poco turística hasta llegar a Amposta o Deltebre hacía abajo. Uno de los tramos con más encanto es desde Miravet hasta Tortosa. También la parte de la desembocadura, claro.
La tranquilidad, el silencio, el contacto con la naturaleza vinculado con el deporte del Kayak, todo fue genial.
Carlos 2 4o 480
La recomiendo
El contacto con la naturaleza es lo mejor
Jorge 3 4o 480
Muy recomendable. Sorprendente espacio natural donde perderse unos días.
El ambiente, la naturaleza bastante bien conservada, la fauna
Paco 4 3o 480
La recomiendo
El río en si y el concepto de travesía
Fernando 5 4o 480
Si
La piragua, la información, el interés de Raúl
Antonio 6 5o 480
SI
El entorno natural.Mapa de l'activitatDescens de l´Ebre en Piragua - 4 dies
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 6
rating
Rutes amb caiac
0