La volta a tot un país per etapes - Andorra

Nº : 3560.
Lloc activitat: Andorra
Preu: Detallat al text
Normalment respon en -24h
~ Andorra

El GRP (Gran Recorregut del País) és un itinerari de muntanya que permet fer la volta d’Andorra per etapes. Us proposem fer junts els trams més rellevants d’aquest GR per descobrir de la millor forma possible les valls i muntanyes de casa nostra.

Els itineraris triats es faran sempre en travessa i per major comoditat, les etapes s’efectuaran en “estrella” el que vol dir que les nits es faran en un mateix punt (hotel) i cada matí començarem en el punt on vam acabar el dia anterior.


Programa

1r dia: Ensagents - Grau Roig
El tram de GRP que fem el primer dia és sens dubte un dels més emblemàtics ja que ens permetrà passar d’Ensagents a Grau Roig per la serra de Gargantillar i recórrer tot el circ glacial de Pessons i els seus més de 10 estanys d’alta muntanya.

- Punts forts de l’etapa: La vall d’Ensagents, el pas de la Serra de Gargantillar i la panoràmica de tots el estanys de Pessons.
- Distància aprox.: 12km
- Desnivell: +950m/-750m
- Pas a més alçada: 2810m


2n dia: Bordes d’Envalira - Vall D’Incles
El segon tram amb inici a Bordes d’Envalira i finala la Vall d’Incles ens farà passar pel port dret, prop de la frontera amb França. Tot i seguint la línia divisòria d’aigües arribarem a l’estany i refugi de Siscaró per acabar al fons de la vall d’Incles.

- Punts forts de l’Etapa: L’estany i patamolls de Siscaró
- Distància aprox.: 11km
- Desnivell: +700m/-950m
- Pas a més alçada: 2570m


3r dia: Vall d’Incles - Coma de Ransol
Reprenem el GRP al punt on vam acabar el dia anterior per dirigir-nos cap a l’Estany de Cabana Sorda i creuar a la vall veïna de Ransol perla collada de la Coma de Varilles. En aquest punt deixarem enrera les valls de l’Est d’Andorra i baixarem fins a trobar el refugi de Coma de Jan i el final de l’etapa del dia.

- Punts forts de l’Etapa: El circ de Cabana Sorda amb el Llac al centre i el pas de la collada de la Coma de Varilles.
- Distància aprox.: 9km
- Desnivell: +850m/-700m
- Pas a més alçada: 2620m


4t dia: Vall de Ransol - Vall de Sorteny
Iniciarem el quart dia en el mateix punt on vam finalitzar el dia abans per començar la que serà una de les etapes més maques. De Ransol anirem seguint el GRP per dirigir-nos cap a l’Estany i la collada del Meners. Un punt carregat d’història que a més a més, ens donarà la possibilitat (opcional) de coronar un dels cims més emblemàtics d’Andorra, la Serrera 2913m. El descens, ja a les valls del Nord d’Andorra, transcorrerà per la vall i parc natural de Sorteny on de ben segur tindrem la sort de contemplar la seva gran riquesa: la flora.

- Punts forts de l’Etapa: La collada dels meners, la vall de Sorteny i l’ascens (opcional) al pic de la Serrera.
- Distància aprox.: 10km
- Desnivell: +720m/-880m
- Pas a més alçada: 2719m - 2913m amb el cim de la Serra (opcional)


5è dia: Llorts - Arinsal
El cinquè dia començarem al poble de Llorts per endinsar-nos a la vall de l’Angonella.
L’ascens de la vall ens portarà fins al pic del Clot del Cavall. On tindrem unes vistes grandioses dels cims més alts d’Andorra.
El descens per les bordes de Prats Nous per acabar el dia a Arinsal. Aquesta etapa serà sens dubte la més exigent del recorregut degut als importants desnivells del dia.

- Punts forts de l’Etapa: Vall de l’Angonella i les panoràmiques des del pic del Clot del Cavall.
- Distància aprox.: 9 km
- Desnivell: +1130m/-1070m
- Pas a més alçada: 2590m


6è dia: Coll de la Botella - Os de Civís
Per la última etapa, us hem preparat un recorregut més suau i curt que transcorre per l’Oest d’Andorra amb poc desnivell positiu i amb arribada al poble d’Os de Civís. Finalitzarem aquesta setmana d’esforç a taula gaudint d’un dinar típic de gastronomia de muntanya. Res millor per recuperar forces!

- Punts forts de l’Etapa: El bosc del solà de Sispony, la collada de Muntaner i el dinar!!
- Distància aprox.: 8.5 km
- Desnivell: +320m/-900m
- Pas a més alçada: 2210m


Informació complementària

- Es proporcionarà un llistat de material mínim necessari.
- Possibilitat d’encarregar “picnics” a l’hotel (cost suplementari).
- Possibilitat de modificar els itineraris segons les condicions meteorològiques o la condició física de les persones participants (segons apreciació del guia).
- Dificultat: alta principalment per la gran distància recorreguda i els desnivells acumulats durant 6 dies. Persones en bona condició física i amb experiència en muntanya.
- De 6 a 9 hores per dia (parades incloses)


Preus

- 2 persones: 590 euros/persona
- 3 persones: 465 euros/persona
- 4 persones: 400 euros/persona
- Més de 4 persones: 370 euros/persona

(4.5% d'IGI no inclòs)

Descripció de l'activitat

Us proposem fer junts els trams més rellevants d’aquest GR per descobrir de la millor forma possible les valls i muntanyes d´Andorra.

Referència: 3560
Activitat: La volta a tot un país per etapes - Andorra
Preu: Detallat al text
Durada: 6 dies
Dificultat: Alta
Inclou: Prestació d’un guia titulat per 6 dies, Logística de transport per inici i finals d’etapa, allotjament als hotels, sopars i esmorzars del 6 dies, dinar restaurant de l’últim dia. No inclou: dinars i beguda pels 6 dies
Lloc activitat: Andorra
Provincia: ~ Andorra
Nº legal: 116483/2012
Nº llicència: No

Mapa de l'activitat0
Publicar activitats Comiats A Sort