Descobreix el Baix Empordà en Burricleta

Nº : 3508.
s 3508 (1 opinions)
Lloc activitat: Ctra. Torroella de Montgri a Parlavà
Preu: Detallat al text
Normalment respon en -24h
Girona

La Burricleta és la bicicleta rural elèctrica amb la qual podràs descobrir la Costa Brava i l’Empordà a un altre ritme.

És la forma més innovadora de conèixer el paisatge i la cultura del teu entorn, respirant aire pur, compartint moments irrepetibles amb la família i els amics, i a més, no et cansaràs.

Rutes sense esforç, divertides, naturals culturals...


Característiques de la Burricleta

• La burricleta es lloga amb un casc homologat per cada usuari, una bateria carregada i un cadenat de seguretat.

• El lloguer de les bicicletes no inclou un guia, però es pot contractar un navegador GPS amb les rutes preprogramades i amb els continguts culturals.

• Mini burricletes per a nens/es a partir d'1,30 m.

• Grups: mínim 2, màxim 50.


Requisits

- Cal saber anar en bicicleta.

- Cal portar calçat còmode, crema solar, ulleres de sol i aigua.


Exemple de ruta de mig dia

Ruta petits pobles de l'Empordà

La ruta dels petits pobles de l'Empordà, et porta pels petits municipis empordanesos que han quedat congelats en el temps que com diu la cançó d’en Lluís LLach els campanars sempre es veuen entre ells.

Sortim des del Centre Burricleta Baix Empordà cap a Gualta, sense entrar-hi, però si passant pel costat de l’antic Pont Romànic del Daró, testimoni de molts esdeveniments de quan era l’únic pas de la zona per a travessar el Daró. Resseguirem el riu tot deixant a la nostra dreta Serra de Daró per a després entrar dins la petita vila de Fonolleres, on s’alça una església d’estil gòtic tardà dedicada a Sant Cristòfol. Seguint la ruta trobarem Matajudaica, que destaca a la primavera per una explosió de camps florits en tot el seu entorn. I fent via ens aproparem a un nou paisatge que tampoc deixarà indiferent: Ullastret. L’estructura medieval és la predominant en el nucli d’Ullastret, format per petits i estrets carrers amb forta pendent, envoltats per muralles molt ben conservades. Però, no n’és l’únic: Palau-sator es troba al centre de la plana i manté l’aspecte i l’entramat urbà típics d’època medieval, amb un recinte murallat ben definit, presidit per una altiva torre que devia formar part d’un antic castell, la Torre de les Hores, que deixarem per a dirigir-nos al petit Fontclara per a després arribar fins Fontanilles, un poble que està ubicat al cim de dos turonets. A l’extrem nord hi ha l’església, i al cim de la banda de migdia hi ha les ruïnes de l’antic castell medieval, conegut com el ‘Castellot’. I ara ja us haureu adonat que esteu tornant i que Gualta us espera; el resseguirem per dalt i entrarem per observar l’antic molí fariner del segle XVII. I tornarem, passejant pels camins de la plana, amb un pessic de la inspiració que buscava en Josep Pla quan visitava l’Empordanet.


Exemple de ruta d'un dia

Ruta Pals i Platja

Aquesta ruta ho té tot, petits poblets, monuments a Pals, travessar un bosc, lliscar sobre els aiguamolls, banyar-se a la platja (si es vol, clar) contemplant les Illes Medes.

La ruta Pals i Platja, vol apropar-nos a l’entorn de Pals, una combinació de boscos, dunes, platja i zones humides. Aquest recorregut s’inicia a Gualta, el primer poble que travessarem fins arribar a l’antic molí fariner del segle XVII. Tot seguint el caminet, toparem amb Fontanilles, un petit poblet situat al cor de l’Empordà, on sembla que el temps s’hagués aturat i on podem gaudir de la calma rural amb un entorn de pagesia. De camí cap al sud, hi ha Fontclara, un vila que conserva un tramat urbà clarament medieval, on s’alça una església d’estil romànic del segle XI. Continuant ruta avall, estarem a tocar del municipi de Pals, que integra els nuclis de Pals, els Masos de Pals i la Platja de Pals. És un dels municipis més interessants de la comarca des del punt de vista natural i històric, per la varietat del seu paisatge i la riquesa del seu llegat patrimonial. El nucli antic, d’orígen gòtic, situat al cim del Puig Aspre, és un dels punts més admirats del Baix Empordà. Josep Pla escrivia: «Pals mereix no una visita, sinó cent visites, perquè la seva situació ofereix la possibilitat de veure un dels paisatges més bells i inoblidables del país». En honor seu s’ha posat el nom del reconegut escriptor a un mirador des del qual es té una meravellosa panoràmica de la plana del Baix Empordà i les Illes Medes. I ara arriba la part més aventurera, un camí pedregós i sorrenc que posarà a prova les teves habilitats com a ciclista. Finalment, tindrem l’oportunitat de veure els Aiguamolls del Baix Ter i de fer un capbussó a la Platja de la Fonollera, i ben frescos farem camí, ja de tornada, cap al nostre centre Burricleta, tot passant abans per davant la Gola i la mota del Ter.


Preus

- Lloguer de 2 hores: 18 euros/persona

- Lloguer de mig dia: 25 euros/persona

- Lloguer d'un dia: 35 euros/persona

(IVA inclòs)

És la forma més innovadora de conèixer el paisatge i la cultura del teu entorn, respirant aire pur, compartint moments irrepetibles amb la família i els amics, i a més, no et cansaràs.

Referència: 3508
Activitat: Descobreix el Baix Empordà en Burricleta
Preu: Detallat al text
Durada: De 2 hores a una setmana
Dificultat: Baixa
Inclou: Lloguer de la bici, casc, gps i assegurança
Lloc activitat: Ctra. Torroella de Montgri a Parlavà
Provincia: Girona
Nº legal: C-368


Descobreix el Baix Empordà en Burricleta
Puntuació: 4 / 5
Opinions: 1 rating