Ruta de la xufa a l'orxata

Nº : 3877.
Lloc activitat: Punt de trobada: Estació Metro Alboraia-Peris Aragó (L3).
Preu: Adultos: 86 euros - Nens de 4 a 12 anys: 39 euros (IVA inclòs)
Normalment respon en -24h
Valencia

En aquesta ruta per Alboraia, just en el límit nord de la ciutat de Valènciadescobriràs un entorn rural tradicional, esquitxat de plantacions autòctones com la xufa.

La xufaés un petit tubercle que es planta únicament i exclusivament en aquesta zona d'Europa, i ostenta la Denominació d'Origen València. Amb ell es fabrica l'orxata de xufes, un refresc natural, saludable i nutritiu que als valencians ens encanta, sobretot a l'estiu.

Vols saber com neix el nostra berenar predilecta d'aquest petit tubercle? Prepara't per conèixer a fons el camí que recorre la xufa fins arribar a ser orxata!

Primer visitarem els camps de xufes, per explicar-te com es planta i es conrea. Després anirem a veure un autèntic assecador de xufes, situat en una singular orxateria al mig de l'horta, que manté intacta la seva estructura i la maquinària per a la collita de la xufa, al llarg de diverses generacions.

Ara arriba el moment de posar-te mans a l'obra, ja que farem un Taller d'Orxataon aprendràs a fer-la tu mateix, de la manera més artesanal. Mmmm t'ha sortit deliciosa!

Per finalitzar la jornada, et convidem a assaborir una orxata casolana amb fartó artesà(dolç típic que mullem en l'orxata), admirant els colors i aromes de l'horta valenciana que t'envolta.

Tot l'any. Dimecres i Diumenges (de gener a abril no es conrea la xufa, es veuran cultius alternatius).


* Sortida subjecta a un mínim de persones. De no poder realitzar aquesta ruta, t'avisarem amb antelació i et retornarem l'import abonat íntegrament.

* T'aconsellem anar amb roba còmoda, calçat apropiat i aigua. Caminarem 2 km. aproximadament.

* Has d'estar en el punt de trobada per a la sortida amb un mínim de 15 minuts d'antelació.

* Si necessites Servei de Transport per aquesta Ruta consulta'ns

Descripció de l'activitat

Vols saber com neix el nostra berenar predilecta d´aquest petit tubercle? Prepara´t per conèixer a fons el camí que recorre la xufa fins arribar a ser orxata!

Referència: 3877
Activitat: Ruta de la xufa a l'orxata
Preu: Adultos: 86 euros - Nens de 4 a 12 anys: 39 euros (IVA inclòs)
Durada: de 10 a 12.30
Dificultat: Baixa
Inclou: Visita amb guia expert: hort, plantació de xufes i assecador. Taller d´orxata. degustació
Lloc activitat: Punt de trobada: Estació Metro Alboraia-Peris Aragó (L3).
Provincia: Valencia

Mapa de l'activitat0
Publicar activitats Comiats A Sort