Excursió: Peguera i el seu entorn

Nº : 2240.
Lloc activitat: Peguera i el seu entorn
Preu: 14 euros/persona (IVA inclòs)
Normalment respon en -24h
Barcelona

Descripció de l'activitat

Cal destacar la vessant paisatgística d’aquest indret carregat de romanticisme i historia, possiblement un dels més bells del Berguedà.

A prop de la central tèrmica de Cercs hem d’agafar la carretera que porta a Fígols. Després de passar per aquest poble seguim per la carretera fins que troben un trencant l’esquerra que porta a Peguera.

A uns 200 m. Després de deixar la carretera d’asfalt, per la pista forestal, prenem el corriol com a drecera i ens condueix de dret a un torrent que baixa paral•lel a la pista, creuarem a l’altre costat, el corriol s’endinsa en un bosquet espès que hi ha sota una muralla de roca i remunta en diagonal fins guanyar el grau amb una fàcil grimpada. Sorprèn el que trobem a l’altra costat. L’indret és realment idíl•lic i encisador, el vell mig d’un gran prat sobresurt davant nostre el roc de Peguera, just a l’altre costat hi ha el que queda del poble de Peguera.

Prenem direcció N.O., un altre monòlit de pedra sobresurt d’una catifa verda i hi ha una caseta adossada (cal Agutzil) i la pròxima el roc de Salomó amb les restes d’un altre casa.

Baixem pels prats fins a trobar la pista on hi ha una excel•lent panoràmica del poble i el roc de Peguera, la pista la deixem un cop arribem a l’església i seguim el Camí que segueix el torrent on trobarem una antiga mina abandonada i les runes del que havia sigut la cantina dels miners i la casa de l’enginyer. Tornem a la pista que ens porta a la font de “Cal Coix” i tanquem la ruta circular.


Activitats complementàries

Visita a FUMANYA sud, zona paleontològica i antiga explotació de carbó a cel obert que deixà al descobert un del conjunts de rastres d’ignites (petjades de dinosaure) més importants d’Europa.


Cal portar

• Calçat idoni – sabatilles de muntanya
• L’impermeable o jaqueta de goretex
• Gorra, ulleres de sol i protector solar
• Alguna cosa per “picar”


Peguera és un indret únic on el temps sembla haver-se aturat per sempre; un petit poble abandonat situat al bell mig d’una plana de prats de pastura i monòlits rocosos, entre els Rasos de Peguera i la Serra d’Encija.

Referència: 2240
Activitat: Excursió: Peguera i el seu entorn
Preu: 14 euros/persona (IVA inclòs)
Durada: 4 hores aprox.
Dificultat: Cabe destacar la vertiente paisajística de esta lugar cargado de romanticismo e historia, posiblemente uno de los más bellos del Berguedà.
Inclou: Guia i assegurança
Lloc activitat: Peguera i el seu entorn
Provincia: Barcelona
Mapa de l'activitatRutes amb caiac
0