Excursió: L’Adou de Bastareny

Nº : 2239.
Lloc activitat: Coll de la Bena (Gisclareny).
Preu: 14 euros/persona (IVA inclòs)
Normalment respon en -24h
Barcelona

Descripció de l'activitat

La ruta comença al coll de la Bena, seguint el mateix traçat que el Camí dels Bons Homes. Aquí trobarem la Font Vella, per omplir les cantimplores abans de començar a caminar. El GR segueix per la dreta i nosaltres seguim per l´esquerra fins a trobar una pista que, sense deixar-la, ens portarà a Murcarols, la primera de les grans masies de la vall que trobem al llarg de la ruta. Abans d´arribar, tornarem a coincidir amb les marques dels GR.

La casa de Murcarols està documentada des de l´Edat Mitjana. La documentació antiga també parla d´un castell. En tot cas, està totalment arrasat. És un espai ideal per gaudir de la vista, que allarga des del coll de la Bauma a l´oest, Tancalaporta, la serra de la Moixa, el Moixeró i el port de Cortalets sota Tancalaporta, el clot de Vimboca davant i els Empedrats.

Un cop feta la visita, tornem a la cruïlla de pistes i agafem el camí per baixar fins al fons de la vall. Durant la baixada es veu una casa davant, Monnell, una altra de les grans cases de la zona. El sender ens deixarà al final de la baixada després de creuar dues vegades el torrent.

La ruta gira a la dreta, tot i això, si seguim el camí de l´esquerra uns cent metres arribarem al salt de Murcarols, un bonic salt, sobretot quan baixa molt cabal, la pedra tosca, sedimentada en temps de sequera, ha anat formant un tobogan per l´aigua. Reprenent la ruta arribarem a la Dou del Bastareny, surgència espectacular que brolla del terra, (font principal del riu Bastareny).

Continuant per la pista poc més d’un km. toquem al fons de la vall, a l’esquerra hi tenim el camí dels Empedrats i abans d’arribar-hi, al peu d’un petit pont prenem el camí que ens porta a l’ermita de Sant Martí del Puig i segueix per una empinada pendent fins al coll de l’Escriga, el camí s’eixampla i continua per la carena i desemboca a uns prats. D’aquí tenim unes vistes espectaculars al Pedraforca i el poble de Gisclareny als nostres peus, un petit corriol a l’esquerra ens portarà a la font prop de l’església i tanquem la volta amb l’últim tram de pista que passa per davant del refugi de cal Tasconet i a pocs metres al coll de la Bena.


Cal portar

• Calçat idoni, botes còmodes i lleugeres o sabatilles de muntanya
• Impermeable o jaqueta de goretex
• Gorra, ulleres de sol i protector solar
• Aigua
• DinarLa Dou del Bastareny es una de les principals atraccions turístiques en el municipi de Gisclareny en un marc de gran bellesa paisatgística dins del parc natural del Cadí-Moixeró.

Referència: 2239
Activitat: Excursió: L’Adou de Bastareny
Preu: 14 euros/persona (IVA inclòs)
Durada: 4.5 hores aprox.
Dificultat: Apta per a tot hom
Inclou: Guia i assegurança
Lloc activitat: Coll de la Bena (Gisclareny).
Provincia: Barcelona


Mapa de l'activitatRutes amb caiac
0