Activitats de facilitació i cohesió de grups

Nº : 4175.
s 4175 (1 opinions)
Lloc activitat: En la pròpia aula de cada escola
Preu: Detallat al text
Normalment respon en -24h
Barcelona

La finalitat de l’espai és sumar la individualitat i singularitat de cada alumne, i resulti un grup on els alumnes se sentin a gust, generant un clima a l’aula més harmònic, beneficiant directament al funcionament diari de l’aula.

El programa fomenta les habilitats socials; saber escoltar, demanar un favor, donar les gràcies, disculpar-se, saber donar i rebre una crítica, saber dir no, resoldre conflictes, expressar sentiments, empatitzar, ... .

El programa millorà les relacions interpersonals, la cooperació i la comunicació.

El programa genera confiança, respecte i actitud positiva.

L’aula ha de ser un espai per compartir (parlar i escoltar), per col·laborar (i no competir), per enriquir-nos de les habilitats de cadascú, perquè hi hagi consens, autonomia de grup, per créixer i PER APRENDRE.


Podeu escollir a desenvolupar una sola activitat puntual (al centre escolar, a un Parc públic proper al centre o en una sortida a una casa de colònies que nosaltres en disposem) o el Programa complert que contempla dues activitats, una al centre escolar i un altre durant una sortida.
Destinataris: Educació Primària, ESO i Batxillerat
Adaptem el programa al cicle educatiu.


- Metodologia: Us proposem 3 dinàmiques/activitats diferents. A escollir una, la qual considereu que més s'adapta al grup i als objectius de centre/tutoria.
L'activitat s'adaptarà in situ a cada grup /classe, ja que cada grup la viurà d'una manera diferent. L'activitat millora la cohesió de grup!!!


Confiança, respecte, cooperació i unió

La finalitat és ajudar a millorar el clima i l’harmonia dins l’aula i el benestar emocional de l'alumne.

L'espai fomenta les habilitats socials.

L'espai millora les relacions interpersonals, la cooperació i la comunicació.

L'espai genera confiança, respecte i actitud positiva.

Us proposem diferents activitats a escollir la qual considereu que més s'adapta al grup i als objectius de classe/tutoria.

L'activitat s'adaptarà in situ a cada grup /classe, ja que cada grup la viurà d'una manera diferent. L'activitat millora la cohesió de grup de la classe!!!CONCURS REPTES

Veniu a gaudir d’un concurs dinàmic i participatiu!

La classe es divideix en 3 equips, els quals hauran de competir de manera sana en diferents reptes (jocs/proves de diferents habilitats, orientació, enginy, música, destresa manual,...). La part competitiva queda en segon terme.

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador/facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!

Durada: 2 hores aprox.

Destinataris: ESO i Batxillerat. Màxim 3 classes / dia

Espais: Al centre escolar, parc públic proper al centre escolar, Masia Can Mateuet (Cànoves - Vallès Oriental), Parc Mediambiental de Gualba (Gualba) o Casa de colònies Mas Mogent (Llinars del Vallès)SOM EQUIP `REPTES`

L'animador/facilitador convida/motiva a la classe (a tots els alumnes) ha superar un seguit de reptes (proves lúdiques).

Per superar els reptes, cada alumne suma!!!. Els reptes els han de superar amb la col·laboració i cooperació de tots i totes!!! `Els alumnes contra l'animador`

Cada repte (organització, dinàmica de grup, desenvolupament, vivència, resultat,...) l'animador / facilitador l'analitzarà amb els alumnes de manera reflexiva per fomentar els valors personals i de grup (confiança, respecte, autoestima, actitud positiva, tolerància a la frustració, empatia, comunicació efectiva, resolució de conflictes, treball en equip, saber guanyar i perdre,...) tot gaudint d'una manera lúdica i dinàmica!!!

Destinataris: Ed. Primaria, ESO i Batxillerat. Màxim 3 classes / dia

NATURA I COHESIÓ DE GRUP

Us convidem / motivem per trobar la “clau” que obre el tresor amagat.

La trobareu??

Excursió / passejada per la natura ambientada on els alumnes hauran de superar un seguit de proves (jocs cooperatius i de descoberta de la natura) amb la finalitat de troba la “clau”.

L’activitat fomenta els valors i la cohesió de grup, i el coneixement i respecte vers la natura.

Destinataris: Educació Primària. Màxim 3 classes / dia

Espais: Parc Mediambiental de Gualba (Gualba – Vallès Oriental)ESPAI DE COHESIÓ - DINÀMIQUES I JOCS

Es desenvoluparan diferents dinàmiques i jocs que fomenten la coneixença i la cohesió. A cada dinàmica hi ha una reflexió i conclusió entre alumnes i facilitador.

Les dinàmiques fomenten: presentació i coneixença entre iguals, l' autoconeixement, l'empatia, el respecte, la tolerància, l'actitud positiva, el treball d'equip,..

Un facilitador es desplaça al centre i pot realitzar dos sessions matinals (9.05 h a 10.35 h i de 10.55 h a 12.25 h) i una sessió a la tarda (15.05 h a 16.25 h)

Destinataris: Ed. Primària, ESO i Batxillerat. Màxim 3 classes / dia (sistema rotatiu)RESPECTE I EMPATIA “Activitat especial per la prevenció del bullying escolar”

Entenem el respecte com l’acceptació que hi ha altres persones que són i poden pensar diferent a mi. Es la base fonamental per a una convivència justa i pacífica. Respecte a un mateix i als altres (tot comença per JO).

“Respectar l’altre és reconèixer-lo i acceptar-lo”

Entenem l’empatia com la capacitat de posar-se al lloc de l’altre, comprendre els seus sentiments i les seves emocions.

Una persona empàtica se sent millor amb un mateix, es sensible i observadora amb les persones del seu entorn, li agrada escoltar, és comunicativa, tolerant, respectuosa, bondadosa, valora la diferència, té relacions interpersonals més sòlides i positives, té habilitats per resoldre els conflictes, no jutja, ... .

Si fomentem el respecte i l’empatia dins l’aula, col·laborem a que la mirada, l’actitud, la convivència i les relacions entre els alumnes siguin més sanes, millorant el clima de l’aula i adquirint més confiança i cohesió de grup. L’empatia ajuda a prevenir el Bullyng escolar.

L’empatia ajuda a “treure el millor de cadascú” (objectiu de l’educació).

L’empatia és un valor humà contra la violència, és la base de l’altruisme.

L’empatia ajuda als infants i joves a transitat per la vida.Destinataris: Cicle superior de Primària, ESO. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)HEM DE CONVIURE, TOTES I TOTS SOM UNA CLASSE!

“Activitat especial personalitzada i dissenyada a mida de cada centre”

Dins l’aula els alumnes no estan cohesionats? Falta respecte i empatia? Hi han conflictes? Hi ha grupets? No hi ha relacions sanes?

Activitat facilitadora de prevenció o d’intervenció directe per millorar una situació (comunicació agressiva, mala conducta, falta de respecte, poca cohesió, ...) que fa que la harmonia de la classe estigui afectada, afectant a la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Aquesta activitat “personalitzada” es dissenya i es desenvolupa a mida tinguen en compte la realitat / observació del tutor/a del seu grup d’alumnes.

Com ho fem? Amb un primer contacte amb nosaltres, ens transmetreu la vostra inquietud vers el grup. A continuació el nostre equip dissenyarà i us farà arribar una proposta d’activitat/s que us ajudi a millorar la situació.

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Durada: 1,5 hores aprox. / sessió. A concretar activitats especials

Destinataris: Ed. Primària, ESO i Batxillerat. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)

Espais: Al centre escolar (espai interior o pati), Masia Can Mateuet (Cànoves - Vallès Oriental), Parc Mediambiental de Gualba (Gualba) o Casa de colònies Mas Mogent (Llinars del Vallès)

Preus: 12 € / alumne en sortida escolar i 7,50 € / alumne al vostre centre escolar o parc públic proper. Preu especials per sessions continuades al centre escolar

*Preu activitat realitzada al centre escolar per a escoles situades a menys de 25 km de Cardedeu. Cal concretar preus per a escoles situades en distàncies superiors.

*Per a grup / classe inferior a 20 alumnes cal concretar preus i adaptació.MESTRES I ALUMNES, AMB UNA MIRADA EMPÀTICA!

“Activitat especial per ajudar a la convivència entre alumnes i mestres”

Quina relació hi ha entre alumnes i mestres? Hi ha falta de respecte? Hi ha empatia?

Què sentiu i com us afecta? Què feu per que la situació sigui diferent?

Activitat facilitadora per millorar la convivència entre els alumnes i mestres dins l’aula.

Inicialment us proposem una activitat totalment lúdica a la natura fora del centre escolar.

L’activitat vol crear un espai on comparteixin mestres (habituals amb el grup) i alumnes. Aquest espai volem que sigui “cuidat, reflexiu, de respecte, d’empatia... però que sigui una vivència lúdica i divertida”, amb la finalitat de millorar la relació/mirada entre alumnes i mestres, i entre mestres i alumnes.

A continuació de l’activitat us proposem finalitzar-la amb un refrigeri compartit, on cada alumne, mestre,... pot dur el que desitgi (patates, olives, galetes salades,...) . Nosaltres ficarem la beguda!! (refrescos i sucs).

A càrrec d’un facilitador/a amb més de 20 anys d’experiència.

Destinataris: Ed. Primària, ESO i Batxillerat i mestres. Màxim 2 classes / dia (sistema rotatiu)


Preus

- Activitat a l’escola o parc públic proper: 7,50 euros/alumne
- Sortida a Can Mateuet o Parc Mediambiental o Mas Mogent: 12 euros/alumne
(IVA inclòs)

**Grup mínim 20 alumnes
**Preus vàlidsen activtats a les escoles per a centres escolars a menys de 25 km de Cardedeu
**No inclou el desplaçament de la sortida


OBSERVACIONS:
. Pot haver una única sessió o vàries de seguiment durant el curs escolar.
. En el cas de desenvolupar l’activitat en un espai públic, l’escola prèviament ha de demanar autorització a l’ajuntament o districte corresponent.
. Per formalitzar la reserva cal fer un pagament a compte del 20%.

L’aula ha de ser un espai per compartir (parlar i escoltar), per col·laborar (i no competir), per enriquir-nos de les habilitats de cadascú, perquè hi hagi consens, autonomia de grup, per créixer i PER APRENDRE.

L’aula ha de ser un espai per compartir (parlar i escoltar), per col·laborar (i no competir), per enriquir-nos de les habilitats de cadascú, perquè hi hagi consens, autonomia de grup, per créixer i PER APRENDRE.

Referència: 4175
Activitat: Activitats de facilitació i cohesió de grups
Preu: Detallat al text
Durada: 2.5 hores
Dificultat: Baixa
Inclou: monitor i materials per la dinàmica de les activitats
Lloc activitat: En la pròpia aula de cada escola
Provincia: Barcelona


Activitats de facilitació i cohesió de grups
Puntuació: 4 / 5
Opinions: 1 rating