Rutes a peu fàcils per famílies a La Garrotxa

Nº : 2138.
Lloc activitat: La Garrotxa
Preu: A partir de 15 euros/persona (IVA inclòs)
Normalment respon en -24h
Girona

Descripció de l'activitat

Rutes i caminades per tothom: Et descobrim els indrets més amagats!!

Som una empresa de turisme actiu que organitza excursions i guiatges per petits grups familiars o d´amics. Et convidem a gaudir dels espais més coneguts de la nostra terra i a explorar els indrets més amagats de La Garrotxa i dels seus voltants.

Descobreix La Garrotxa!!Rius de lava (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Visita obligada a la Garrotxa. En aquesta sortida matinal visitem els dos espais més emblemàtics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: el volcà Croscat i la fageda d´en Jordà.Un volcà al mig d’Olot (2-3 hores, amb explicacions i parades)

Aquesta ruta ens permet conèixer alguns detalls de la història d´Olot mentre passegem fins al volcà Montsacopa, un mirador sobre la ciutat, les valls i els volcans que l´envolten, i els Pirineus. Descobrirem com va ser la seva erupció i com es va formar el con volcànic, i pujarem a les torres de guaita..Cingleres de basalt (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Aquesta ruta ens permet visitar una pedrera de basalt abandonada. Podrem tocar amb les nostres mans aquesta pedra de propietats energètiques. Els cingles de Fontfreda tampoc ens deixaran indiferents, i caminant pel paisatge de ribera i els camins frescos i humits, descobrirem les tres colades de lava que van coincidir en aquest espai espectacular.La ruta dels gorgs de Santa Pau (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Comencem a la vila medieval de Santa Pau, dins del recinte emmurallat del segle XIV. Farem un petit passeig inicial pel nucli antic que ens permetrà conèixer breument la història d´aquest espai tan emblemàtic, i després anirem a visitar quatre dels gorgs més frescos de la zona: el gorg de Caga-rates, el gorg de Can Cutilla, el salt de Can Batlle (passant al costat de la llegendària pedra del Diable) i el gorg Blau.La Fageda Fosca (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Sortirem del recinte emmurallat de Santa Pau i ens dirigirem a la Fageda Fosca de Santa Pau, una fageda amagada i poc coneguda a l’ombra de la Serra de Finestres. El camí permetrà descobrir també el volcà d’en Simón i el volcà Rocanegra.Els tres roures del Rei (4-6 hores, amb explicacions i parades)

Hi ha uns roures a la vall d’Hortmoier que tenen una història per explicar-vos. Descobrirem la raó de ser d’aquests roures solitaris.Les ermites perdudes (3-4 hores, amb explicacions i parades)

La vall del Corb amaga dues ermites romàniques que són dos autèntics tresors. Aprofitarem la ruta per visitar una fageda i el volcà del Racó.Del cel a la terra (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Aquesta ruta comença a l´ermita de Santa Bàrbara de Pruneres, des d´on podrem gaudir d´una panoràmica espectacular de l´Alta Garrotxa. A partir d´aquest punt baixarem fins a la vall d´Escales per descobrir una ermita poc coneguda i seguirem fins al poble d´Oix.L’exèrcit d’Annibal (4-5 hores, amb explicacions i parades)

Els romans van fer, al voltant de l’any 300 abans de Crist, una via comercial que comunicava el port coster d’Empúries i la Via Augusta amb l’interior del país. Aquesta es coneixia com la Via Ànnia i representa una extraordinària obra d’enginyeria, amb murs i guarda-rodes, en un estat de conservació molt bo, tot i el pas dels anys. De camí podrem conèixer la llegenda d´un exèrcit d´elefants que va passar per aquestes contrades.Els gorgs del riu Brugent (3-4 hores, amb explicacions i parades)

Tot i ser el principal riu de la vall d´Hostoles, el riu Brugent és un dels rius menys coneguts de la comarca. La sedimentació de les roques, la formació de la falla del Brugent i la sortida del magma dels volcans del Puig Roig i de Sant Marc expliquen algunes de les meravelles que descobrirem.El carrilet d’Olot (3-4 hores, amb explicacions i parades)

El carrilet d’Olot és l’antic traçat del tren que feia la ruta d’Olot a Girona i que va deixar de ser operatiu el 1969. Avui s’ha recuperat com a via verda o bicicarril, que, sumant-hi els trams de vies verdes de les comarques gironines, permet anar de Sant Feliu de Guíxols fins a Ripoll. Aquest tram del carrilet és especial perquè permet descobrir un dels entorns més excepcionals de la Garrotxa: el parc de Pedra Tosca, un exemple de com al llarg dels anys l’home s’ha adaptat a la natura modificant i creant paisatges absolutament nous.El salt del Sallent (3-4 hores, amb explicacions i parades)

El salt del Sallent és un dels salts d’aigua més coneguts de la Garrotxa. El camí d’accés és relativament senzill per la banda sud i espectacular pel vessant nord. La vista que tenim des del cim tampoc us deixarà indiferents.

Rutes fàcils per fer en família i amb nens, aptes per a tothom que vulgui fer una passejada agradable. Algunes rutes són accessibles per fer amb persones amb mobilitat reduïda.

Referència: 2138
Activitat: Rutes a peu fàcils per famílies a La Garrotxa
Preu: A partir de 15 euros/persona (IVA inclòs)
Durada: Segons la ruta
Dificultat: Baixa
Inclou: Guiatge, assegurança de viatge
Lloc activitat: La Garrotxa
Provincia: Girona
Mapa de l'activitat0