Piragua a la Ribera i el Baix Ebre - Dos dies amb allotjament

Nº : 569.
s 569 (1 opinions)
Lloc activitat: Comencem a Mora la Nova i acabem a Tortosa
Preu: 140 euros (6-7 persones) - 120 euros (+ 8 persones)
Normalment respon en -24h
Tarragona

Descripció de l'activitat

El bosc de ribera acaronant la llera d’un riu tranquil i silenciós.

El mateix Flumen Iber que van conèixer els romans, els cartaginesos, els raiers i els llaguters. Ara ens invita a que siguem nosaltres, uns dignes successors d’aquells vells navegants perduts en el temps.

Illes de postal, estrets de roca, paratges encantats.

El cant dels ocells del riu, el vol ràpid del blauet damunt de l’aigua. El remor del silenci i la pau de l’Ebre. El somriure dels amics i la xalera.

Dos dies que mai oblidaràs.

Tot al costat de casa.


Paisatges de l’Ebre

Els millors paisatges de l’Ebre, els trobaràs entre Mora i Tortosa;

- La Foia de Mora.
- El Pas de Barrufemes.
- El Congost de Benifallet.
- L’Assut de Tivenys-Xerta, passant per la reclosa.
- Les illes de ribera entre Xerta i Tortosa.
- La Tortosa mil•lenària.


1er. dia

El punt inicial de trobada, és l’Embarcador de Mora la Nova. Entre les 10 h. i les 11 h. depèn de la època de l’any.

Si no voleu venir en cotxe, també podeu utilitzar el tren fins a Mora la Nova, (arriba un procedent de Barcelona-Tarragona sobre les 8,45h.) Us podem recollir a la estació i ens encarreguem del vostre equipatge. Concretarem tot millor, quan ens feu la reserva.

L’Embarcador de Mora la Nova, és un lloc molt tranquil. Amb una meravellosa vista panoràmica del riu i de Mora d’Ebre amb el seu castell en ruïnes a l’altra part.

Abans de posar-nos a l’aigua, donem una petita explicació teòric-pràctica i uns consells per als no iniciats i després, “tots al riu”.

Primer, en una zona amb aigües molt tranquil•les i sense corrent, on es posa en pràctica la teoria, i on els que es posen damunt d’una piragua per primera vegada, aprenen fàcilment i amb rapidesa les maniobres més elementals i bàsiques.

Els nostres monitors/es acompanyen i estan pendents del grup en tot moment. A la vegada, incideixen didàcticament en la tècnica correcta del piragüisme i navegació en riu. També mostren els punts d’interès del recorregut, tant des de el punt de vista històric, com paisatgístic: L’Illa del Galatxo, de les Cenies, el Molló, etc.

Al mig dia, arribem a Miravet el poble més pintoresc i amb més tipisme de l’Ebre; sota la protecció del seu castell templer. Tot un regal per als nostres ulls que ho miren des de l’aigua.

Ens recuperem de l’esforç asseguts en una de les terrasses al lloc amb més caliu del poble: La Plaça de l’Arenal, amb vistes al riu, davant d’una bona paella.

Després de dinar, continuem amb el nostre tranquil descens pels espectaculars indrets del Pas de Barrufemes, visitant els punts d’interès que ens ensenyarà el guia, fins que arribem a Benifallet. A Benifallet farem nit en un alberg.

Però avanç d’anar a l’allotjament, si tenim els cotxes a Mora la Nova, els anem a buscar.


2on. dia

Sortim de l’Embarcador de Benifallet, després d´esmorzar.

Pel Congost de Benifallet que dibuixa l’Ebre entre les muntanyes de Som i dels Aligars, arribarem a l’Assut de Xerta.

Utilitzarem la resclosa que serà el nostre ascensor fluvial per baixar al “nivell inferior” del riu. Després, passarem per Tivenys i arribarem a Xerta, on dinarem en un restaurant.

Després de dinar, continuem amb el nostre tranquil descens pels espectaculars paratges de les Illes de Xerta, les de Audí al costat de Bítem i la de Jesús, ja arribant a Tortosa. Arribarem sobre les 6h. de la tarda.

Si havíeu vingut en tren, us donem l’equipatge i us portem a l’estació de Tortosa.

Si porteu cotxe us portem a buscar-lo a Benifallet, per poder tornar a casa.


Preus

- Grup de 6 a 7 persones: 140 euros/persona
- Grup superior a 8 persones: 120 euros/persona


Indumentària

- Estiu: portar pantaló curt o banyador, camiseta m-curta i calçat que es pugui mullar. També tovallola i roba de recanvi (que es deixa en el cotxe per després).

- Hivern: (utilitzem piragües “tancades”, amb “tapabanyera”, on el piragüista no es mulla gens), pantaló llarg, samarreta m-llarga, impermeable i calçat que es pugui mullar (entrant o sortint del caiac). Si fa fred, també roba tèrmica, o neoprè si en fa molt.


Suggeriments

- Si no heu fet mai piragüisme, s’aprèn amb més facilitat amb una piragua “individual”. També pujant en una piragua “doble” amb una persona ja experta.

- Els nens o nenes, fins a 10 anys, han de pujar en una piragua “doble” amb un adult, i els menors de 8 anys, poden pujar en una “triple”, (al mig).

- Es molt important, portar protecció solar (crema protectora), gorra o barret, i depenent del dia, repel•lent d’insectes.
- També es aconsellable portar aigua o beguda i alguna cosa per menjar, (fem una aturada de descans, a meitat de la ruta).


Però sobre tot, no oblideu l’esperit d’aventura i l’entusiasme per la natura, imprescindible per a deixar-se portar per les “beniemocions” que us esperen i que, segurament, no us deixaran indiferents.

Us sorprendran paisatges meravellosos, aigües tranquil•les, pau, natura viva, meandres, illes verges, estrets que dibuixa el riu solcant poc a poc les roques mil•lenàries.

Referència: 569
Activitat: Piragua a la Ribera i el Baix Ebre - Dos dies amb allotjament
Preu: 140 euros (6-7 persones) - 120 euros (+ 8 persones)
Durada: 2 dies
Dificultat: Baixa
Inclou: El dinar dels 2 dies (a Miravet i Xerta) i la nit d’allotjament a Benifallet. També material, assegurança, transport i acompanyament de monitor-guia, durant la primera etapa.
Lloc activitat: Comencem a Mora la Nova i acabem a Tortosa
Provincia: Tarragona
Nº legal: C-65

Opinions dels clients


Cristina 1 5o 569
Recomano l´activitat
El paisatge, y el tracteMapa de l'activitatPiragua a la Ribera i el Baix Ebre - Dos dies amb allotjament
Puntuació: 5 / 5
Opinions: 1
rating
Rutes amb caiac
0